• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa töösturid investeerivad Venemaale 10 mld eurot

  Euroopa Töösturite Ümarlaua (ERT) ringi kuuluvad kompaniid investeerivad lähiajal Venemaale 10 mld eurot, ütles ERT esimees Gerhard Cromme.

  ThyssenKruppi direktorite nõukogu esimees Cromme ütles ajakirjanikele pärast tänast kohtumist Kremlis Venemaa presidendiga, et ERTis esindatud kompaniid on juba investeerinud Venemaale 14 mld eurot ja 10 mld investeeritakse lähiajal.
  Seoses sellega on Euroopa äriühendused huvitatud majandusliku ja poliitilise olukorra stabiilsusest Venemaal. 'Meile on hädavajalik ettearvatavus, arusaadavus ja läbipaistvus. See puudutab õigussüsteemi ettearvatavust ja eraomandi õiguste kaitse ettearvatavust - intellektuaalset ja materiaalset', rõhutas Cromme.
  Cromme ütles, et Kremli kohtumisel puudutati kolme küsimuste gruppi: Venemaa astumist WTOsse, Kyoto protokolli ratifitseerimist ja ühise Euroopa majandusruumi küsimust Euroopa Liidu laienemise valguses.
  'Me oleme üpris rahul kõigi vastustega, mille esitasime (Venemaa presidendile)', ütles Cromme.
  Rääkides ERT positsioonist Venemaa astumise küsimuses Maailma Kaubandusorganisatsiooni liikmeks, märkis Cromme, et ärimehed 'ei istu läbirääkimistelaua taga, kuid kui nende riikide valitsused küsiksid neilt nõu, siis oleksid nad Venemaa kiireima WTO liikmeks astumise poolt'.
  <#Interfax=http://www.interfax.ru/r/B/0/35.html?id_issue=7173130>
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.