Ülar Lauk • 2. detsember 2003 kell 13:50

Euroopa töösturid investeerivad Venemaale 10 mld eurot

Euroopa Töösturite Ümarlaua (ERT) ringi kuuluvad kompaniid investeerivad lähiajal Venemaale 10 mld eurot, ütles ERT esimees Gerhard Cromme.

ThyssenKruppi direktorite nõukogu esimees Cromme ütles ajakirjanikele pärast tänast kohtumist Kremlis Venemaa presidendiga, et ERTis esindatud kompaniid on juba investeerinud Venemaale 14 mld eurot ja 10 mld investeeritakse lähiajal.

Seoses sellega on Euroopa äriühendused huvitatud majandusliku ja poliitilise olukorra stabiilsusest Venemaal. 'Meile on hädavajalik ettearvatavus, arusaadavus ja läbipaistvus. See puudutab õigussüsteemi ettearvatavust ja eraomandi õiguste kaitse ettearvatavust - intellektuaalset ja materiaalset', rõhutas Cromme.

Cromme ütles, et Kremli kohtumisel puudutati kolme küsimuste gruppi: Venemaa astumist WTOsse, Kyoto protokolli ratifitseerimist ja ühise Euroopa majandusruumi küsimust Euroopa Liidu laienemise valguses.

'Me oleme üpris rahul kõigi vastustega, mille esitasime (Venemaa presidendile)', ütles Cromme.

Rääkides ERT positsioonist Venemaa astumise küsimuses Maailma Kaubandusorganisatsiooni liikmeks, märkis Cromme, et ärimehed 'ei istu läbirääkimistelaua taga, kuid kui nende riikide valitsused küsiksid neilt nõu, siis oleksid nad Venemaa kiireima WTO liikmeks astumise poolt'.

<#Interfax=http://www.interfax.ru/r/B/0/35.html?id_issue=7173130>

Hetkel kuum