• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suhkru maaletooja: paanikaks pole veel põhjust

  Suhkru maaletooja Montemar OÜ juht Eve-Liin Salumäe ütles, et suhkruostmise paanikaks üleöö toimuva hinnatõusu kartuses pole põhjust.

  Dotatsioon, mille Euroopa Liit eelmisel nädalal Eestisse toodavale suhkrule kaotas, otseselt siinset suhkru hinda ei mõjuta.
  Salumäe selgitas, et kõigil vähegi tõsiseltvõetavatel Euroopa Liidu (EL) suhkru hulgikauplejatel on viis kuud kehtivad suhkrulitsentsid. Kui litsents doteeritud suhkru ekspordiks soetati oktoobri alguses, kehtib see näiteks veebruari lõpuni. Doteeritud ja doteerimata suhkru hind Eesti tööstustele ning tarbijatele on kuni 1. maini sama. See hind määratakse Londoni börsil ja ei erine maailmaturu hinnast, ütles Salumäe.
  ELi otsuse mõte on lõpetada doteeritud suhkru müük kandidaatriikides sujuvalt ning tõkestada hulgikaupmeeste spekuleerimist Eesti suhkruostjate arvelt.
  Salumäe ütles, et Montemari tööstusklientidele on tehtud pakkumisi peale tuleva aasta 1. maid turuhinnast odavamat suhkrut osta. 'Spekulantide sõnul on neil suhkur juba olemas ja peidetud,' vahendas Salumäe klientide sõnu. 'See on aga väga vähe tõenäoline, et selline spekuleerimine peale 1. maid läbi läheks,' lisas ta.
  Salumäe sõnul varuvad suhkurt peamiselt eraisikud. Peale 1. maid suhkru hind orienteeruvalt kolmekordistub.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: ebanormaalsusest saab valulik normaalsus
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
ELMO Rent loob Prantsusmaal tütarfirma
ELMO Rendi nõukogu otsustas eile toimunud koosolekul, et rajab Prantsusmaale tütarettevõtte, selgub börsiteatest.
ELMO Rendi nõukogu otsustas eile toimunud koosolekul, et rajab Prantsusmaale tütarettevõtte, selgub börsiteatest.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
Eesti Pagar vaidleb krooniajal saadud euroraha pärast tänini
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.