Virkko Lepassalu • 5. detsember 2003 kell 8:17

Metsatöösturite liit protestib raiepiirangute vastu

Eesti Metsatööstuse Liidu üldkogul võeti eile vastu pöördumine Riigikogu ja valitsuse poole, milles protestitakse raiepiirangute vastu.

Metsatööstuse liidu pressiteates öeldi, et liidu üldkogul väljendati tõsist muret 1997. aastal Riigikogus heakskiidetud Eesti metsapoliitika põhimõtete muutmise pärast. Neid põhimõtteid muudaks nimelt Metsaseaduse muutmise seaduse eelnõu, mis piiraks oluliselt raiemahte.

Metsaseaduse muutmise seaduse eelnõu näeb nimelt ette, et järgmise aasta 1. juulist tohib harvendus- ja uuendusraieid teha ainult keskkonnaministri poolt kehtestatud majanduskavas sätestatud raiemahtude ulatuses.

Selline nõue toob metsatöösturite arvates enesega kaasa metsatööde praktilise seiskumise järgmise aasta teisest poolest kuna seaduses kirjeldatule vastavaid majanduskavasid täna ei ole ning nende koostamine kestab vähemalt 5 aastat.

Hetkel kuum