• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Tartu vana bussijaama kohale tuleb Rimi kaubanduskeskus

  Tuleva aasta novembris peaks Tartu vana bussijaama kohal seisma umbes 60 mln krooni maksev kahekorruseline kaubanduskeskus, hoone põhirentnikuks saab Rimi.

  Tulevikus plaanib Estiko ehitada kaubandushoonele juurde veel neli korrust. Estiko omanik Neinar Seli kinnitas Tartu Postimehe andmeid, mille kohaselt Estiko sõlmib toidu- ja esmatarbekaupu müüva Rimiga rendi eellepingu tõenäoliselt juba sel nädalal.
  Valik Rimi kasuks tähendab seda, et pikka aega Estikoga kaubanduskeskuse avamise plaani pidanud ning bussijaama kohale Emajõe Selverit kavandanud Tallinna Kaubamaja Grupp jääb ühest viimasest magusaimast kauplemiskohast Tartu kesklinnas ilma.
  «Rimi pakkumine oli parem ja nende tahtmine Eesti turul kanda kinnitada on tugevam,» selgitas Seli kaubamaja gruppi kuuluva A-Selveri kõrvalejätmist.
  Seli lisas, et Rimi asumine põhirentniku kohale pole siiski veel päris lõplikult paigas.
  Seni pole ka selge, kes on uue maja väiksemate pindade rentnikud.
  Seli sõnul on kaubanduskeskuses esialgu 8000-9000 ruutmeetrit üldpinda, sellest poole rendib tõenäoliselt Rimi. «Käisime Riias nende kaubanduskeskust vaatamas ja sellest jäi soliidne mulje,» ütles ta.
  Uue kaubanduskeskuse juurde tuleb tõenäoliselt kahekorruseline parkla, koos samuti Estikole kuuluva turuesise parklaga on siis parkimiskohti kokku 350. Estiko juhatuse liikme Ellen Tohvri sõnul muutub parkimine nii kaubanduskeskuse korrusparklas kui turuesises parklas ilmselt tasuliseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.