Ülo Toomsalu • 8. detsember 2003 kell 6:15

PM: Tartu vana bussijaama kohale tuleb Rimi kaubanduskeskus

Tuleva aasta novembris peaks Tartu vana bussijaama kohal seisma umbes 60 mln krooni maksev kahekorruseline kaubanduskeskus, hoone põhirentnikuks saab Rimi.

Tulevikus plaanib Estiko ehitada kaubandushoonele juurde veel neli korrust. Estiko omanik Neinar Seli kinnitas Tartu Postimehe andmeid, mille kohaselt Estiko sõlmib toidu- ja esmatarbekaupu müüva Rimiga rendi eellepingu tõenäoliselt juba sel nädalal.

Valik Rimi kasuks tähendab seda, et pikka aega Estikoga kaubanduskeskuse avamise plaani pidanud ning bussijaama kohale Emajõe Selverit kavandanud Tallinna Kaubamaja Grupp jääb ühest viimasest magusaimast kauplemiskohast Tartu kesklinnas ilma.

«Rimi pakkumine oli parem ja nende tahtmine Eesti turul kanda kinnitada on tugevam,» selgitas Seli kaubamaja gruppi kuuluva A-Selveri kõrvalejätmist.

Seli lisas, et Rimi asumine põhirentniku kohale pole siiski veel päris lõplikult paigas.

Seni pole ka selge, kes on uue maja väiksemate pindade rentnikud.

Seli sõnul on kaubanduskeskuses esialgu 8000-9000 ruutmeetrit üldpinda, sellest poole rendib tõenäoliselt Rimi. «Käisime Riias nende kaubanduskeskust vaatamas ja sellest jäi soliidne mulje,» ütles ta.

Uue kaubanduskeskuse juurde tuleb tõenäoliselt kahekorruseline parkla, koos samuti Estikole kuuluva turuesise parklaga on siis parkimiskohti kokku 350. Estiko juhatuse liikme Ellen Tohvri sõnul muutub parkimine nii kaubanduskeskuse korrusparklas kui turuesises parklas ilmselt tasuliseks.

Hetkel kuum