• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eile oli börsil võlakirjade päev

  Peaaegu pool aastat Tallinna börsil noteeritud Eesti Posti võlakirjadega tehti eile esimesed tehingud. Nelja tehingu käigus vahetas omanikku 200 väärtpaberit, mis andis käibeks veidi üle kahe miljoni krooni. Kui olla päris täpne, siis kohe pärast noteerimist juuni lõpus tehti börsivälised tehingud, mille käigus vahetas omanikku 1000 võlakirja.
  Ka Tallinna Sadama võlakirjadega sooritati täna üks tehing. Varem on selle väärtpaberiga sooritatud tehinguid viiel päeval.
  Juhtivaktsiatest kaubeldi aktiivselt Hansapanga, Merko Ehituse ja Tallinna Kaubamaja aktsiaga ja EVPga, mille käibed olid kõik miljonist kroonist suuremad. Eilse börsipäeva eripäraks oligi asjaolu, et aktsiate käive moodustas ?vaid? 87 protsenti börsi kogukäibest. Neli protsenti käibest andis EVP ja 9 protsenti kauplemine võlakirjadega.
  Üheksa päeva kestnud Hansapanga aktsia tõusule järgnes nüüd 2,62protsendiline korrektsioon. Pangaaktsia oligi põhinimekirja suurim kukkuja. Aktsia hind sulgus 314,15 kroonil ehk oli 8,8 krooni eilsest odavam. Ühest küljest võis Hansapanga aktsia languse põhjustada Eesti Panga jõuline avaldus, mille teostumine kahandaks paratamatult Hansapanga käivet. Aga teisest küljest on pärast 9päevast tõusu korrektsioon paratamatu.
  Saku Õlletehase aktsia hind sulgus uuel rekordtasemel, 91,53 kroonil. Rekordiks oli vaja vaid 22 600 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Euroopa Liit suunab kümned miljardid kiibitööstusse
Euroopa Liit kavatseb investeerida kümneid miljardeid eurosid, et tugevdada siinset kiibitööstust ja suurendada oma osakaal globaalsel tasandil 20 protsendini, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kavatseb investeerida kümneid miljardeid eurosid, et tugevdada siinset kiibitööstust ja suurendada oma osakaal globaalsel tasandil 20 protsendini, vahendab Reuters.
Sberbank ostab Stockmanni nime all toimiva Venemaa ettevõtte
Venemaa riigile kuuluv Sberbank ostab AO Stockmanni osaluse Vene ettevõttelt Reviva, kellele Soome börsifirma müüs selle 2015. aastal.
Venemaa riigile kuuluv Sberbank ostab AO Stockmanni osaluse Vene ettevõttelt Reviva, kellele Soome börsifirma müüs selle 2015. aastal.