• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Autovargad jahivad välismaalaste Mercedeseid

  Politseiameti varastatud autode statistika järgi on 1804 tänavu Eestis varastatud auto omanikust 134 välismaalased, valdavalt soomlased. Neist omakorda enam kui kolmandik (45) on Eestisse tulnud vanemat tüüpi Mercedes-Benz 124 kereseeria autoga. Kokku on Eestis langenud kurikaelte saagiks 135 seda tüüpi Mercedest, ehk tervelt 33% neist on ära võetud välismaalastelt.
  Teiste mudelite varguste osas on välismaalaste osakaal suhteliselt tühine, nii nagu ka nende välismaalaste osa, kes saabuvad Eestisse mõne teise automargiga. Arvuliselt on teisel kohal Volkswagen, millest ilmajäämine võib välismaalasi Eestisse saabudes ees oodata, edasi tulevad Audi ja BMW, kuid nende osa on juba tublisti väiksem.
  Aasta lõpukuudel on Eestis taas hoogustunud ka Audi luksusautode A8 vargused, mille poolest on tänavune aasta rekordiline. Kui viimase kolme aasta jooksul on kokku varastatud 19 Audi A8, siis neist tervelt 11 on varastatud tänavu.
  Põhiline varguste laine oli märtsis-aprillis, mil kadus seitse A8, pärast seda oli nende osas vaikus. Kuid novembris kadunud kaks luksus-Audit ja sel teisipäeval Põhja-Tallinnast varastatud A8 Quattro annavad taas A8 omanikele põhjust ärevust tunda. Samas on tänavu oluliselt vähenenud A6 vargused ? kui 2001. aastal varastati 39 A6 ja mullu 36, siis tänavu on neid minema viidud vaid 11.
  Kui vaadata aga Eesti liiklusregistris olevate autode üldarvu, siis on varastatuim automark Eestis Mercedes-Benz, millest iga 76 auto on tänavu varaste saagiks langenud.
  Järgnevad Audi ja BMW ning viimasel ajal autovaraste põhilemmikuks saanud Volkswagen on alles neljandal kohal. Neid lihtsalt on Eestis 10 000 jagu rohkem kui Audisid ja tervelt 22 000 enam kui Mercedeseid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.