Tõnis Oja • 11. detsember 2003 kell 22:00

Väärismetallidest võeti kasumit

Pärast kerkimist uutele rekordtasemetele nädala esimesel poolel langesid väärismetallide hinnad eile kasumivõtmise tõttu.

?Ehkki oleme kulla suhtes endiselt positiivselt meelestatud, ei välista me kasumivõtmist juhul, kui dollar jätkab tugevnemist,? kirjutas Dresdner Kleinworth Wasserstein. ?Aga see on tõenäoliselt lühiajaline ja piiratud ulatusega, mida saab käsitleda ka turu jahtumisena,? oli lisatud raportis.

Dollari nõrgenemise tõttu kerkis kulla hind kolmapäeval peaaegu kaheksa aasta kõrgeimale tasemele, 411,70 dollarini unts. Aasta alguses umbes 350 dollarit maksnud kuld pole eurodesse arvestatuna kallinenud. Väärismetall ongi atraktiivne Euroopas, kuid Aasias, mis on kulla peamine tarbimispiirkond, on see mõnevõrra kallis.

Hõbeda hind kerkis kolmapäeval nelja aasta kõrgeimale tasemele, 5,60 dollarini unts, ning plaatina maksis 810 dollarit unts.

Hetkel kuum