Ülo Toomsalu • 17. detsember 2003 kell 5:55

EPL: Uus omanik lubab tuletorni korda teha

Kihelkonna vallas asuva Kiipsaare tuletorni ostis 777 777 krooni eest muhulasest kinnisvaraärimees Meelis Osa, kes lubab majaka korda teha.

Osa pidas tuletorni hinda soodsaks. Kinnisvarafirmade Semu ja Landolini juhatuse esimees Osa kinnitas, et ostis tuletorni, endise majakavahi elumaja varemed ja loodetava, selle juurde kuuluva 0,7 hektari suuruse maatüki vaid enda tarbeks, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Pigem oli minu eesmärk emotsionaalne, mitte äriline,? märkis ta. Osa ütles, et kavatseb kindlasti taastada elumaja ning võimaluse korral ka majaka korda teha. ?Nii palju tahan seda korda teha, et oleks julge üleval käia,? sõnas ta.

Seaduse järgi peaks ostja lubatud maatüki erastamist pärast ostutehingut eraldi taotlema.

Osa on ise varem Sõrve sääre tuletornis majakavahi ametit pidanud. ?Minu huvi ei ole mitte ainult ilus loodus, vaid ka see viltune majakas,? ütles ta. Kuigi keskkonnaminister Villu Reiljan hoiatas veel eile hommikul Kihelkonna vallavanemat Marju Lõbusat, et elamu taastamine sihtkaitsevööndis ei tule kõne alla, on vastne omanik kindel, et sel jutul pole alust.

?Mind on kõigest sellest hoiatatud. Seadusel on omad nüansid. Kui vana vundamenti ei tohi taastada, peab olema väga hea põhjendus. Ka vallavanem on kindel, et ükski seaduslik nüanss ei saa takistada majaka kuulumist eraomanikule,? ütles Osa.

Hetkel kuum