• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Uus omanik lubab tuletorni korda teha

  Kihelkonna vallas asuva Kiipsaare tuletorni ostis 777 777 krooni eest muhulasest kinnisvaraärimees Meelis Osa, kes lubab majaka korda teha.

  Osa pidas tuletorni hinda soodsaks. Kinnisvarafirmade Semu ja Landolini juhatuse esimees Osa kinnitas, et ostis tuletorni, endise majakavahi elumaja varemed ja loodetava, selle juurde kuuluva 0,7 hektari suuruse maatüki vaid enda tarbeks, kirjutab Eesti Päevaleht.
  ?Pigem oli minu eesmärk emotsionaalne, mitte äriline,? märkis ta. Osa ütles, et kavatseb kindlasti taastada elumaja ning võimaluse korral ka majaka korda teha. ?Nii palju tahan seda korda teha, et oleks julge üleval käia,? sõnas ta.
  Seaduse järgi peaks ostja lubatud maatüki erastamist pärast ostutehingut eraldi taotlema.
  Osa on ise varem Sõrve sääre tuletornis majakavahi ametit pidanud. ?Minu huvi ei ole mitte ainult ilus loodus, vaid ka see viltune majakas,? ütles ta. Kuigi keskkonnaminister Villu Reiljan hoiatas veel eile hommikul Kihelkonna vallavanemat Marju Lõbusat, et elamu taastamine sihtkaitsevööndis ei tule kõne alla, on vastne omanik kindel, et sel jutul pole alust.
  ?Mind on kõigest sellest hoiatatud. Seadusel on omad nüansid. Kui vana vundamenti ei tohi taastada, peab olema väga hea põhjendus. Ka vallavanem on kindel, et ükski seaduslik nüanss ei saa takistada majaka kuulumist eraomanikule,? ütles Osa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.