17. detsember 2003 kell 9:45

Töölepinguseadusel kuuekuuline üleminekuaeg

Vastavalt ametühingute, tööandjate ja valitsuse kokkuleppele hakkab uus töölepinguseadus kehtima kuus kuud peale rakendusaktide vastuvõtmist.

Vastavalt Eesti ametühingute keskliidu ja Eesti tööandjate keskliidu kokkuleppe lisale peab töölepinguseadus jõustuma mitte varem, kui kuue kuu möödumisel töölepinguseaduse rakendamise seaduse vastuvõtmisest. Töölepinguseaduse rakendusseadus viib teised seadused töölepinguseadusega kooskõlla.

Vastavalt kolmepoolsele sotsiaalpartnerite ja valitsuse kokkuleppele arvestatakse ühisseisukohti ka seaduse rakendamise osas, st üleminekuaega, selgitas ametühingute keskliidu jurist Margarita Tuch.

'Kuus kuud üleminekuaega oli valitsusega eraldi läbi räägitud, ehk aprillis seadus ei saa puhttehniliselt jõustuda, kuna isegi Äripäeval pole võimalust täiendada detsembri ja aprilli vahelist ajavahemikku kolme lisakuuga,' kommenteeris Tuch tänast Äripäeva artiklit töölepinguseadusest (artiklit loe <#siit=http://www.aripaev.ee/2533/uud_uudidx_253301.html>).

Hetkel kuum