Peeter Stamberg • 22. detsember 2003 kell 22:00

Naftast asuti kasumeid võtma

Möödunud kuul ligi kümnendiku võrra kerkinud nafta tulevikulepingutest jätkus esmaspäeval kasumivõtt, kirjutas Financial Times.

Toornafta tulevikulepingute hind langes eile õhtuks Londonis 1,2%, 29,67 dollarile. Reedel langes nafta hind 2,4%.

?Suund on kindlasti madalamale, sest nafta on viimasel ajal küllaltki üleostetud,? ütles Man Financiali energeetikasektori analüütik Edward Meir Bloombergile. Araabia Ühendemiraatide naftaminister Obaid bin Saif al-Nasseri ütles juba detsembri keskel, et nafta hind on küll kõrgel (OPECi ametlik eesmärgiks on hoida naftat 22?28 dollaril barrelist), kuid dollari langust arvestades mitte liiga kõrgel tasemel.

Dollari kurss langes USA- poolse terroriohu taseme tõstmise tõttu euro suhtes uuele kõigi aegade madalaimale tasemele. Dollar maksis eile ka üle 1,2450 eurot ehk iga dollari eest tuli maksta ligi 12,57 krooni.

Hetkel kuum