29. jaanuar 2004 kell 11:58

Parts: maksuandmete salastamine eraldab poliitikast järelevalve

Peaminister Juhan Parts kommenteeris täna, et eilne maksuameti avalike andmete salastamine peab lahutama poliitika järelevalvest.

'Maksu- ja tolliameti ühendamisega on ära tehtud suur töö. Maksusaladust on vaja kaitsta, et oleks lahutatud poliitika ja järelevalve,' ütles Parts. Salastamine oli Partsu sõnul vajalik ka Eesti maksuhalduri 25 partneri tõttu Euroopa Liidus.

Parts ei osanud öelda, kas salastamine tähendab seda, et rahandusminister, kellele ta on varem ülesandeks teinud kontrollida maksuameti tegevuse seaduslikkust ja otstarvet, muutus nõnda repressiivorganist maksupetturite sõbraks.

'Kuulge, ma ei oska nende siltide kohta midagi öelda,' lausus Parts. 'Vaevalt,' lisas ta peale hetkelist mõttepausi.

Hetkel kuum