PM: Henrik Hololei kaalub Mõõdukatest lahkumist

05. veebruar 2004, 08:27

Euroopa Liidu asjade direktor Henrik Hololei kinnitab, et lahkub Mõõdukate hulgast, kui erakond muudab nime Eesti Sotsiaaldemokraatlikuks Erakonnaks.

Hololei sõnul ei ole plaanitav nimemuutus pelgalt kosmeetiline ja võib kaasa tuua ka programmilisi muudatusi. Ta lisas, et nimega Mõõdukad seonduvad need väärtused, mida tema on hinnanud, ega toeta seepärast nime vahetamist, kirjutab Postimees.

Vastates küsimusele tema võimalikust astumisest Res Publicasse, ütles Hololei: «Linna peal räägitakse igasugu jutte. Esialgu olen ma Mõõdukate erakonnas. Ootame ära, mida toob kongress.»

Peaministri, Res Publicat juhtiva Juhan Partsi nõunik Allar Tankler ütles, et temani pole Hololei võimalik astumine Res Publicasse jõudnud. Kuni liikmeksastumise avaldust pole, ei ole ka põhjust sellest küsimusest rohkem rääkida, lisas ta.

Küsimusele, kas Parts on sel teemal Hololeiga kõnelnud, vastas Tankler: «Ma ütleks pigem ei.»

Mõõdukate esimees Ivari Padar ütles, et kuulis Hololei kavatsusest erakonnast lahkuda Postimehelt.

«Välismaale töölesaamine on alati keeruline asi, see on olnud eesti rahvale probleemiks juba aastakümneid,» lausus Padar irooniliselt, viidates Hololeile kui tõenäolisele kandidaadile Siim Kallase kabinetijuhi kohale Brüsselis, juhul kui Kallas eurovolinikuks kinnitatakse.

Padari hinnangul ei kavatse laupäeval kogunev Mõõdukate kongress erakonna programmis olulisi muudatusi teha. Reedel tuleb kongressiga seonduvat arutama ka Mõõdukate juhatus, kuid Padar ei uskunud, et sealgi võiks kõne alla tulla oluline suunamuutus.

Padari hinnangul ei too Mõõdukate nimemuutus kaasa massilist erakonnast lahkumist. Ta märkis, et teab vaid üksikuid inimesi, kes on seda juba otsustanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing