Maksejõuetu Giacomelli asemele tuleb uus Eesti spordikaubakett

Andres Kärssin 05. märts 2004, 00:00

?Turule on tulemas uus sporditarvete kaupluste kett Sunsport, kaks esimest kauplust tulevad sinna, kus enne tegutsesid Giacomelli kauplused,? ütles Sunsport OÜ finantsdirektor Kalev Karus. Norde Centrumis avasid uued rentnikud eile taas spordipoe.

Karuse sõnul on Sunsport täielikult Eesti kapitalil ettevõte, omanikuks Helina Schmidt. ?Kogu kontseptsiooni pool on välja töötatud meeskonna poolt, kus firma peadirektorina jätkab portugallane David Coelho ? ta oli ka Giacomelli siinne juht,? lausus Karus. Ta lisas, et Sunsport on suunatud keskmise sissetulekuga tarbijale. Nii Kristiine Keskuse kui ka Norde Centrumi juhtide hinnangul ei erine uute spordipoodide kontseptsioon oluliselt Giacomelli omast.

?Paar kuud läheb aega, kui saame kauplused kaupa täis,? märkis Karus, viidates poole aasta pikkusele ettetellimise tsüklile ning ka sellele, et Sunspordi poed avatakse ajal, mil talveperiood pole veel lõppenud ja suvekollektsioone veel pole.

Karus ei soovinud keti edasisi plaane enne kaupluste käivitumisperioodi lähemalt täpsustada: ?Vara on sellest rääkida, plaanis on Eestis teha kokku 5-6 kauplust.?

Karuse sõnul ei saa Sunsporti hoolimata sarnasest kontseptsioonist pidada Giacomelli järglaseks. Samuti lisas ta, et Sunspordi kaudu ei tule praegu siia mõnda Lääne poeketti, vaid omanikul on plaanis kett ise üles ehitada. Praegused poekohad kaubanduskeskustes sai Sunsport lisaks väljapakutud kontseptsioonile ka seeläbi, et ostis üles ?mingi osa Giacomelli kohustusi?.

Kahe poe avamine läheb kokku maksma umbes 10?15 miljonit krooni, ütles Karus. Ta lisas, et investeeringu suurus sõltub paljuski sellest, kui palju Sunsport hankijatelt krediiti saab. Ettevõtte finantseerijateks on omanik ja siinsed pangad.

Eesti suuremate spordikettide hulka kuuluva Rademar OÜ juhatuse liikme Mart Juksari sõnul on raske hinnata uue tegija lisandumise mõju konkurentidele. Sunspordi sihti asuda keskmise hinnaklassiga kaupa müüma kommenteerides lisas ta, et Rademari kõrval võib uustulnuk konkureerida ka Sportlandi keti odavama brändi NetoSpordiga.

Juksar tõdes, et madalad hinnad oli ka Giacomelli probleemide üheks põhjuseks. ?Ise loodan, et see kauplus hoiab realistlikumat hinnataset,? märkis ta.

Giacomelli Sport Group kuulutati maksujõuetuks mullu oktoobris.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:15
Otsi:

Ava täpsem otsing