Välismaised sündmused panid USA investoreid aktsiad müüma

23. märts 2004, 09:32

Üha halvenev geopoliitiline situatsioon rõhus eile USA aktsiaturgu.

Eriti peeti olukorra halvenemise all silmas Iisraeli õhurünnakut Hamasi liidri Sheikh Ahmed Yassin ja selle mõju ülemaailmsele terrorismile.

?Hirmufaktorid mõjutavad turge,' ütles S.W. Bachi peastrateeg Peter Cardillo CBS MarketWatchile. ?Kui Hamasi vaimne liider tapeti, on karta võimaliku vägivalda kasvu mitte ainult Iisraeli vastu, vaid ka USA ja teiste liitlaste vastu.?

Lisaks Iisraeli tegevusele ollakse mures ka Pakistani ja Taiwani sündmuste tõttu.

Peamised USA indeksid langesid eile 1,2 kuni 1,6 protsenti. Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 1,2 protsenti, 10 064,75 punktile. Laiem S P 500 indeks langes 1,3 protsenti, 1095,40 punktile. Nasdaq langes 1,58 protsenti, 19098,90 punktile.

Langust juhtisid lennukompaniide aktsiad. Investorid kardavad, et reisijad mõtlevad enne reisimist mitu korda, kui terrorihirmu tõttu lendavad. Amexi lennukompaniide indeks langes eile 3,2 protsenti seitsme kuu madalamale tasemele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing