• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kiipkaart ja salasõna täiendavad arvuti turvalisust

  Fujitsu Siemens pakub oma äriseeria süle- ja lauaarvutitele kiipkaardipõhiseid turvalahendusi tootes Secure IT Suite. Turvalahendusi kasutavad ka teised tootjad, tuntuim on IBM integreeritud turvakiibiga. Kõvaketta muudavad mitmed tootjad turvalisemaks, lisades sellele flash-tüüpi lisamälu.
  Turvamine kiipkaardiga käib vastava tarkvara toel, selleks saab kasutada mitut tasandit.
  Sisselogimise administreerimine. Sellisel juhul käivitub arvuti ainult õige kiipkaardi sisestamisel. Turvalisus tagatakse sellega, et enne kaardi sisestamist ei liigu vool emaplaadil ning kõvaketas pannakse pöörlema alles siis, kui kõvaketta juures asetsev flash-mälu õige kaardi ära tunneb.
  Võimalusi ligipääsuks saab kombineerida, et leida kasutajale kõige mugavama tee arvutisse sisenemiseks. Tavatöökohas peaks piisama lahendusest, mis ühendab kiipkaardi ja PIN-koodi.
  Paroolide salvestamine. Oma töö pärast pean meeles umbes kümmet erinevat salasõna, kõik need aga annab salvestada ühele kiipkaardile, vastav tarkvara sisestab vajalikus kohas need kasutaja eest ise. Hiljem, klõpsates kiipkaardile salvestatud lingil, avab see automaatselt soovitud lehekülje ja logib end sisse. Töökohalt lahkudes jäävad paroolid kaardile ega jäta märke arvutisse, säilib turvalisus ja suureneb mugavus.
  Meeles on vaja pidada vaid 4?8 tähte või numbrit, et kaitsta kiipkaarti, muud salasõnad võib rahuliku südamega unustada ja kindel olla, et töökeskkond on turvaline.
  Krüpteerimine ehk andmete salastamine. Secure IT Suite?i tarkvaraga on võimalik ka andmeid krüpteerida, seda failide ja kataloogide kaupa. Näiteks äripartnerile tähtsat e-kirja saates võib saadetava info krüpteerida ja eraldi saata partnerile salasõna, millega seda avada. Kiipkaardi kadumise puhul aitab varukoopia. Kadunud kaarti ennast saab aga kasutada vaid koos PIN-koodiga, võõras andmetele seega ligi ei pääse.
  Turvatarkvara ja kiipkaardi lahendus on seotud hangitava arvutiga, seega oleks kasulik riistvara hankimisel kohe arvesse võtta ka turvariske.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.