PM: Tallinna bussifirma ähvardab bussid auklikult tänavalt ära viia

21. aprill 2004, 08:36

Tänava halva seisukorra tõttu ähvardab Tallinna autobussikoondis busside tagasisuunamisega sõidetamatuks muutunud Suur-Sõjamäe tänavalt.

Tallinna Autobussikoondise (TAK) poolt linnale lähetatud kirjas teatas ettevõtte juhatuse liige ja tehnikadirektor Hugo Linholm, et Suur-Sõjamäe tänav on muutnud niivõrd auklikuks, et võimaldab bussidel liikuda vaid kiirusega 15?20 kilomeetrit tunnis, kirjutas Postimees.

«Bussid on sageli ülekoormatud ning kehvade teeolude tõttu on sagenenud liinilt tagasipöördumised, rohkem remonti vajavad amortisaatorid, vedrustus, kere,» kirjutas Linholm linnale.

Tallinna Autobussikoondise tehnikadirektori kirjeldusel ei ole võimalik bussidel enamasti nõuetekohaselt peatustesse ette sõita, peatuda saab vaid 50?60 sentimeetri kaugusel tee äärest, sest asfaldiserv on auklik ja terav ning sõidutee äärmiselt ebatasane.

«Suur-Sõjamäe tänava edasisel lagunemisel peame otstarbekaks teha liinide number 7, 15 ja 17 tagasipööre Ülemiste jaama peatuses,» avaldas Linholm arvamust.

See tähendab, et bussid keeraksid tagasi juba Suur-Sõjamäe tänava alguses kaubanduskeskuse juures, mis muudaks need liinid mõttetuks.

TAKi pressiesindaja Sirje Roht ütles, et busside lagunemine on igakevadine probleem ja seda mitte ainult Suur-Sõjamäe tänavas. Roht märkis, et lõhutud ühissõidukiteid on näiteks ka päris Tallinna kesklinnas ? väga aukus ja rööpas on Kaarli puiestee.

Tallinna transpordi- ja keskkonnaameti sõitjateveo osakonna peaspetsialist Toivo Hallikmäe ütles, et olukord Suur-Sõjamäel on tõsine, kuid busside tagasisuunamiseni asi ilmselt siiski ei lähe.

«Sain kirja alles kätte ja tegelen sellega,» rääkis Hallikmäe. «Ilmselt selgub homme, millal saab kommunaalamet seal remonti alustada.» Ta tõdes, et Suur-Sõjamäe tänavas pole asi enam aukudes, vaid lagunenud tänav vajab uut asfaldikihti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing