27. aprill 2004 kell 9:07

Canoni tõstis kasumiprognoosi

Maailma suurim koopiamasinate tootja Canon tõstis kasumiprognoosi, vahendab Bloomberg.

Jaapani firma esimese kvartali kasum kasvas 18 protsenti, 84,3 mld jeenile (10,2 mld krooni). Firma tõstis ühtlasi kogu selle aasta kasumiprognoosi kaheksa protsendi võrra, 309 mld jeenile (38,5 mld kroonile).

Canoni kasvtalikasum ületas analüütikute ootusi, milleks oli 82 mld jeeni. Firma esimese kvartali käive kasvas 9,1 protsenti, 798 mld jeenile.

?Seda mille järgi te Canonit tunnete, kordus taas,? ütles Starr Capitali president Eric Starr. ?Nad on parimad aladel, millele keskendutakse. Nende digikaamera divisjon on plahvatuslik. See on muutmas üha suuremaks osaks firma äritegevusest ja nad on võtmas Hewlett-Packardilt turuosa printerite osas.?

Canoni president Fujio Mitarai on suunanud Canoni ressursse kõrge marginaaliga digikaamera ja koopiamasina ärisse, mis on firmal võimaldanud rivaalidest (Nikon, Hewlett-Packard) enam teenida laienenud turul.

?Esimeses kvartalis jätkas üle maailma nõudlus digikaamerate järele kasvu ning meie digikaamera müük näitas tugevat kasvu,? ütles firma tegevdirektor Toshizo Tanaka. ?Me tõstsime oma digikaamera müügiprognoosi 15 miljonilt 15,2 miljonile.?

Canoni aktsia hind tõusis Tokios 0,7 protsenti, 5740 jeenile.

Hetkel kuum