Börsikommentaar: Maaklerid liigutasid suuri Hansapanga plokke

24. mai 2004, 15:38

Tallinna börsil tehti täna 80 miljonit krooni käivet. Peamiselt tuli see suuremate plokkide liigutamisest Hansapanga aktsiaga.

Hansapanga aktsia käibeks kujunes ligi 65 miljonit krooni. Tehingustatistikat jälgides tehti 17 tehingut 10 000 väärtpaberiga või suurema kogusega. Nendest kolme tehingu kogus oli kuuekohaline, kõige suurem tehing sooritati peale kella kahte 115 000 aktsiaga. Bloombergi vahendusel võis näha, et põhiline käibe tegija oli Suprema, kes sooritas majasiseseid tehinguid. Sama maakler sooritas ka kuuekohalised plokid Hansapanga väärtpaberitega. Hansapanga aktsia hind tõusis 1,67 protsenti 95,44 kroonini.

Hansapanga täiendava aktsia käive oli samuti korralik, ulatudes ligi 7 miljoni kroonini.

Eesti Telekomi aktsia langes 1,5 protsenti. TeliaSonera pakkumisest, millele lisandub 8 kroonine dividend, sulgus aktsia 6,18 krooni madalamal tasemel. Kui varem spekuleeriti, et TeliaSonera võib pakkumist tõsta, siis hetkel kardetakse, et pakkumine kukub üldse läbi. Kuna Eesti riik pole nõus antud hinnatasemel aktsiatest loobuma ja TeliaSonera ei soovi omandada alla 85 protsendise osaluse, siis on pakkumine läbi kukkunud. Kui varem võis kindel olla, et aktsia alla 119,30 krooni ei kuku, siis ülevõtupakkumise ebaõnnestumisel kaob põhi alt ära ja väärtpaberi hind liigub turul valitseva nõudluse ja pakkumise toel. Sama sektori aktsiad on aga nõrgalt esinenud. Kuna õhus on palju ebakindlust, ei julge mingisugust soovitust anda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing