Kohus mõistis Arle Mölderi ametiseisundi kuritarvitamises süüdi

31. mai 2004, 11:27

Tallinna Linnakohus mõistis Hüvitusfondi eksjuhi Arle Mölderi (31) süüdi ametiseisundi kuritarvitamises, teatas kohus.

Ametiseisundi kuritarvitamisega tekitati suur kahju Hüvitusfondile, samuti riigi õigustele ja huvidele.

Kohus karistas Mölderit ühe-aastase vangistusega tingimisi kolme-aastase katseajaga. Lisaks võttis kohus Mölderilt kolmeks aastaks õiguse töötada tippjuhina riigi või kohaliku omavalitsuse osalusega äriühingutes.

Süüdistuse kohaselt kasutas Mölder Hüvitusfondi juhina oma ametikohale ja ametiseisundile vastavaid volitusi ning sai 1995. aastal Rahvapangast laenu 700 000 krooni tähtajaga 10 aastat ja laenuintressiga 9% aastas, mis oli tavapärasest laenuintressist 2 korda madalam.

1997. ja 1998. aastal tegi Mölder tehingu iseendaga: Hüvitusfondi juhina sõlmis offshore ettevõttega Brilliant Holdings Inc, mille direktor ta ise samal ajal oli, kolm väärtpaberite müügi repolepingut summas 3 miljonit 750 000 krooni, saades Brilliant Holdingsi kaudu korruptiivset tulu.

Samuti jättis Mölder tahtlikult Hüvitusfondi raamatupidamisele esitamata AS-iga Eesti Ühispank sõlmitud väärtpaberite forwardtehingu raamlepingu ja väärtpaberite forwardlepingu tehingukinnituse lõpetamise kokkuleppe, mistõttu see leping ei kajastunud Hüvitusfondi raamatupidamises ja väärtpaberite forwardtehingute katteks ostetud väärtpaberid jäid alla hindamata ja realiseerimata.

Väärtpaberite forwardtehingu raamlepingu ja väärtpaberite forwardlepingu tehingukinnituse lõpetamise kokkuleppe jättis Mölder esitamata ka Hüvitusfondi kontrollivale audiitorile ja Hüvitusfondi nõukogule.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing