11. juuni 2004 kell 10:11

Piirikontroll on tänasest kuni 22. juunini rangem kui tavaliselt

Tänasest kuni 22. juunini on piirikontroll tavalisest rangem, tagamaks turvalisust Läänemeremaade peaministrite tippkohtumisel Tallinnas 21. juunil.

Vastava korralduse tegi siseminister Margus Leivo, teatas Eesti Päevaleht Online.

Vastavalt Euroopa Liidus kehtivale tavale rakendatakse ajavahemikus 11.-22. juuni põhjalikumat kontrolli piiriületajate suhtes. Piiri ületavate isikute andmeid kontrollitakse läbi piirivalvele kasutada oleva elektroonilise andmebaasi. Endine piiriületuskord taastatakse 22. juunil, kui Läänemeremaade peaministrid Eestist lahkuvad.

'Ajutine piirikontrolli tõhustamine on suunatud meie endi ja meie külaliste turvalisuse tagamisele. Piiriületaja võib muutust tajuda vaid pikenenud kontrolliajast, seepärast palumegi inimestel varuda kannatust ja pisut rohkem aega,' ütles Leivo.

'Taoline ajutine tõhusama kontrolli rakendamine piiridel ei ole erakordne nähtus, Euroopa Liidu liikmesriigid rakendavad vajadusel seda võimalust sisepiiridel, et tagada riigi turvalisus,' lisas ta.

Alates 1. maist hakati Eesti piiril rakendama Euroopa Liidu liikmesriikide kodanike suhtes lihtsustatud kontrolli, st isikute dokumente kontrollitakse üldjuhul visuaalselt ning kõikide piiriületajate andmeid elektroonilisest andmebaasidest ei kontrollita.

Hetkel kuum