PM: K-Arvutisalong laskis fototeenuste hinnad alla

09. juuli 2004, 09:08

Enne suve lõppu on fototurul oodata tõsist hinnasõda, sest eile langetas arvutifirma K-Arvutisalong ühe pildi tegemise hinda 3-4 kroonilt 1,5 kroonile.

«See ongi meie arvates õiglane hind, mida klient ühe foto eest peaks maksma,» kommenteeris K-Arvutisalongi äriklientuuri osakonna juhataja Urmas Voit Postimehele ühe pildi tegemise hinda.

Enamasti kõiguvad fototegemise hinnad kolme ja viie krooni vahel. K-Arvutisalong ei paku aga ainult negatiivilt fotode tegemise eest nii odavat hinda, vaid sama hind kehtib ka digifotodele. Filmi ilmutamine hakkab K-Arvutisalongis maksma 15 krooni tavapärase 35 krooni asemel.

K-Arvutisalongi ootamatu fototeenuste turule tulek pani konkurendid tegutsema. «Mitmed suurtes kaubanduskeskustes asuvad fotokauplused läksid lausa omanikele kaebama, et mitte lubada K-Arvutisalongil odavate hindadega teistelt kliente üle lüüa,» rääkis Voit.

Voiti sõnul ei soovi nende firma praegu veel eriti reklaami teha, sest pole teada, kas nad jõuavad kõikide soove täita.

Konkurendid on esialgu K-Arvutisalongi ettevõtmiste suhtes skeptilised. «See pole veel fotomaailma lõpp,» ütles Maksifoto juhataja Mati Roosaar. Ta lisas, et nii odavad hinnad võivad fotoäri nõrgestada.

Konkurentide hinnangul on K-Arvutisalong siiski arvutifirma ja neil puudub pikaajaline fototeenuste pakkumise kogemus. Fotomaxi tegevdirektori Rein Kimberi sõnul on odavaid pakkujaid ilmunud turule ennegi. Siiski pole need firmad kujutanud teiste ärile kokkuvõttes mingit ohtu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing