Jukose aktsionärid soovivad uut direktorite nõukogu esimeest

21. juuli 2004, 13:45

Rida Jukose tippjuhte ja aktsionäre tegid ettepaneku valida kompanii direktorite nõukogu uueks esimeheks Sibnefti president Jevgeni ?vindler.

Sel moel loodetakse päästa Jukost lähenevast hävingust, kirjutab <#Vedomosti=http://www.vedomosti.ru/newspaper/article.shtml?2004/07/21/78624>. Samas ei õnnestunud vene ajalehel saada mingeid kommentaare ?vindlerilt endalt.

Möödunud nädalal ilmusid teated, et Jukose põhiaktsionärid kavatsevad välja vahetada kompanii direktorite nõukogu esimehe Viktor Gera?t?enko ning kutsuda selleks kokku aktsionäride erakorralise koosoleku. Gera?t?enko tagasiastumist taotleb endine Jukose juht Mihhail Hodorkovski. Hodorkovski advokaadi Anton Drel"i sõnade kohaselt ei õigustanud Gera?t?enko kompanii aktsionäride lootusi, kes lootsid jõuda riigiga kompromissile maksude tasumise küsimuses ning säilitada kompanii. Gera?t?enko asus juhtima Jukose direktorite nõukogu 24.juunil vahetades välja Simon Kukes"i.

Eile teatati Vene justiitsministeeriumist, et kohtupristavid valmistavad ette Jukose põhilise tootmisüksuse - Juganskneftegaz"i müüki.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing