29. juuli 2004 kell 7:02

EPL: Tallinna hinnalisemad korterid rõhuvad ajaloole ja merevaatele

Tallinna kalleim müügis olev korter maksab 9 miljonit krooni, kirjutas Eesti Päevaleht.

Arhitektuuripärliks nimetatud maja asub Kohtu, Piiskopi tänava ja Kiriku platsi nurgal. 1798. aastal ehitatud aadlielamus ja sellele hiljem juurde ehitatud samas stiilis tiibades on kokku 23 korterit, millest kinnisvarabüroo on ligi kahe aasta jooksul ära müünud 20, praegu on saadaval veel kolm.

Kahel korrusel asuva 191ruutmeetrise korteri eest küsitakse 9 miljonit krooni, mis teeb ruutmeetri hinnaks üle 47 000 krooni.

Kinnisvaraportaalis City 24 tehtud analüüs näitab isegi, et kallima 20 korteri hulka mahuvad vaid üksikud mujal asuvad korterid. Nii näiteks jõuab üksiku hulgusena kuuendale kohale veel praegugi ajakirjanduses kõmu tekitava Pirita tee uue kõrghoone ülemisel korrusel asuv suur korter.

Peale ajaloolise väärtuse, mida müüakse vanalinnas, mõjutab korteri hinda kaunis vaade ja ümbruskond, mida müüakse nii kesklinnas kui ka mereäärsetes piirkondades.

Hetkel kuum