PM: Ansip peab võimalikuks kogu SLK ostu

14. september 2004, 09:05

Eile majandus- ja kommunikatsiooniministri ametisse asunud Andrus Ansipi hinnangul on võimalik kogu SLK aktsiapaki või siis praamipargi ost.

?Nii Eesti riigil kui ka Saaremaa Laevakompaniil (SLK) on olemas suur huvi jätkata praamiühendust. Reaalse alternatiivi leidmine SLK-le on ebaõnnestunud. Aeg on olnud liiga lühikene ja vabu parvlaevu ? madala süvise ja jääklassiga ? pole kuskilt võtta,? ütles Ansip Postimehele.

?Vjat?eslav Leedo (SLK omanik ? toim.) on öelnud, et teda rahuldaks ühisettevõtte loomise idee, sest see annab kindlustunde ettevõtte arenguks ning lühemate perioodidega ta üksinda jätkata ei soovi. Samas peab ta võimalikuks, et SLK on võimeline jätkama mingitel teistel tingimustel, kuid siis peab olema SLK omanik keegi teine ja ta ei välista, et teatud tingimustel võib SLK omanikku vahetada;? rääkis Ansip.

Ansipi sõnul võiks riik osta ära kas kogu firma või siis kõik tema alused. ?400 miljonit krooni on ette antud hind ning Leedo on ka maininud, et selliste aluste turult kokkuostmisel võib nende hind ulatuda 600 miljoni kroonini. Võib ju praegu vaadata minevikku ja meenutada, mis hinnaga mõned alused on SLK riigilt ostnud, ja leida, et ta tahab palju teenida, kuid samas turul ei ole seda kaupa odavamalt saada. Eks turg dikteerib oma tingimused,? rääkis Ansip.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing