24. september 2004 kell 14:53

Euroleib kutsub leivatootjaid lapsi rukkileivaga harjutama

Euroleiva juht Ilmar Poll kutsub lastele tasuta leiba jagama, et tekitada rukkileiva söömise harjumust.

Koolilapsed eelistavad leivale paraku rohkem saia.

Järvamaal Paides asuv leivatootmisettevõte AS Euroleib kutsub teisi leivatootjaid 4.?10. oktoobrini kestval üleriigilisel leivanädalal oma klientideks olevatele lasteaedadele ja koolidele tasuta rukkileiba jagama.

Ilmar Polli sõnul jagab Euroleib nädal aega tasuta rukkileiba ligi 60 lasteaiale ja koolile. «Et tekitada lastes rukkileiva söömise harjumust, osutada tähelepanu leivale kui tervislikule ja lapse arenguks vajalikule toiduainele,» põhjendas Poll.

Euroleiva müügijuht Margus Vilmre ütles, et on ka koole, kes tellivad vaid leiba. Enamus koole tellib saia rohkem kui leiba.

Euroleival on üle poole tuhande kliendi, lasteaedu ja koole on nende seas 60 ringis. Ettevõte turustab toodangut lisaks Järvamaale veel Harju?, Lääne?Viru?, Ida?Viru?, Rapla?, Pärnu?, Viljandi?, Tartu? ja Jõgevamaal. Sellest sügisest leiab Euroleiva tooteid ka Valgamaal.

Euroleib toodab seitset sorti saia ja kümmet sorti leiba, millest rukkileivalaadseid on üheksa. Lisaks on sortimendis sepikud, kuklid, väikesaiad, pärmi? ja lehttaignast ning õlis küpsetatud pirukad, pitsad, kringlid, küpsised, koogid ja tordid.

Hetkel kuum