Digikaamerad hõivanud üle 70 protsendi Eesti kaameraturust

Inno Tähismaa 27. september 2004, 16:21

Digitaalsete fotoaparaatide müük ulatub kõigi kaamerate müügi osakaalust juba üle 70 protsendi, teatavad Eesti suuremad kaameramüüjad.

Fotofirma Photopoint selle aasta esimese 8 kuu jooksul müüdud kaameratest moodustab digikaamerate müük kokku 71 protsenti, edastab Postimees Online. Võrreldes 2003. aasta näitajatega on digikompaktide müügiosa tõusnud peaaegu 40 protsenti, seda eelkõige tavaliste kompaktkaamerate arvelt.

Eelmisel aastal samal ajal moodustasid digikaamerad turust vaid umbes ühe kolmandiku.

Ka teise Eesti suurema fototarvete müüja, Fotoluksi müügist moodustavad digikaamerad valdava osa. ?Iga kümne digikaamera kohta müüakse üks tavakaamera, viimastel kuudel isegi rohkem,? ütles Fotoluksi juhataja Jüri Jõepera. ?Meie jaoks läheb asi hullemaks, sest enam ei osta keegi filme, raame ja muid fototooteid,? ütles ta.

Murrang, mil digikaamerate müük ületas arvuliselt tavakaamerate müügi, toimus Jõepera sõnul juba möödunud aastal ning kiired muutused on siiani jätkunud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing