Stora Enso Timber ostis puidutööstuse Rakveres

Inno Tähismaa 12. oktoober 2004, 11:19

Stora Enso Timber omandas Rakveres asuva pankrotistunud puidutöötlemistehase valdused.

Tehas, mis enne kuulus Scanforestile, asub Stora Enso Timberi Näpi saeveski lähistel, teatas Stora Enso Timberi esindaja pressiteate vahendusel. Scanforesti pankrot kuulutati välja 2004. aasta veebruaris ning ettevõtte hilisemate omanike, Briti ja USA investorite esindajatega sõlmiti leping eile, 11. oktoobril 2004.

Soetatud varade hulka kuulub höövelseadmeid, mille tootmisvõimsus on 20 000 m3 aastas. Lisaks on Rakveres kuivatuskambreid, laohoone, remonditöökoda ja raudteeühendus. Uus tootmisüksus hakkab tööle Näpi saeveski hiljuti valminud höövelliinide täiendusena. Omandamine ei hõlma personali, kuna tehas pole viimasel ajal töötanud. Uutel tootmisvõimsustel on oluline koht Näpi saeveski arengus, kuna tänu sellele on seal võimalik suurendada vääristatud puidutoodete hulka. Raudteeühendus omakorda parandab märkimisväärselt saeveski logistikavõimalusi.

'Tõstame oma konkurentsivõimet mitmel moel,? märkis preaaiteates Baltic Production Groupi vanemasepresident Seppo Vainio. Tema sõnul on Stora Enso Timber alates 2003. aasta kevadest Balti riikides investeerinud täiesti uue saeveski ehitamisse Leedus ning kahe puitkomponentide tootmisliini kasutuselevõtmisse Viljandis ja Imaveres. Suurenenud on saeveskite tootmisvõimsus ning ehitamisjärgus on Imavere talatehas. Näpi saeveskis valmis hiljuti uus höövelliin, mis avatakse ametlikult selle kuu lõpus. Lisaks nimetatud investeeringutele on Stora Enso Timber kõigis kolmes riigis käivitanud ka puidutoodete müügiettevõtte Puumerkki. Töötajate arv Balti riikides on 2003. aasta märtsist alates suurenenud 126 inimese võrra.

Näpi saeveski aastane tootmisvõimsus on 130 000 m3 saematerjalitooteid, millest 60 000 m3 läheb hööveldamisele. Töötajaid on 129.

Stora Enso Timberi aastane netokäive on 1,4 miljardit eurot ning aastane tootmisvõimsus 7,4 miljonit m3 saematerjalitooteid, millest 2,8 miljonit m3 on vääristatud tooted. Ettevõte annab tööd 4600 inimesele 24 saeveskis ja 22 puidutöötlustehases üle kogu Euroopa. Stora Enso Timber on metsatööstuskontserni Stora Enso osa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing