• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Minister tahab töötusmakse alandamist edasi lükata

  ?Mina ei näe, et 2005. aastast peaks töötukassa makse muutma,? ütles töötukassa nõukogu esimees, sotsiaalminister Marko Pomerants.
  Töötukassa nõukokku kuuluv rahandusministeeriumi riigikassa osakonna juhataja Ülle Mathiesen lausus, et keeldub oma seisukohta töötuskindlustusmakse osas välja ütlemast enne 22. oktoobrit. Sel päeval tuleb töötukassa nõukogu kokku ja kujundab oma seisukoha järgmise aasta maksete suhtes.
  Seni on tööandjate keskliit ja ametühingute keskliit teatanud, et soovivad töötuskindlustusmakse alandamist. Tööandjate keskliitu esindavad töötukassa nõukogus kaks meest, Tarmo Kriis ja Valdo Kalm.
  Ametiühingute keskliidu juht Harri Taliga teatas üleeile, et peab otstarbekaks alandada töötajatelt kinnipeetava kindlustusmakse määra 0,3 protsendipunkti võrra, mille järel moodustaks töötukassamaks 0,7 protsenti palgast praeguse 1 protsendi asemel. Tööandja maksab kassasse lisaks 0,5 protsenti töötaja palgast.
  Tööandjate keskliidu hinnangul peaks töötukassa nõukogu tegema valitsusele ettepaneku vähendada töötukassa maksu 0,3?0,4 protsendipunkti võrra.
  Töötukassa maksu alandamise poolt on ka Teenistujate Ametiliitude Organisatsiooni (TALO) juht Henn Vallimäe. ?Pakkusime juba aasta tagasi, et maksu tuleks vähendada 20 protsenti, ülejäänud pole seni kaasa tulnud,? rääkis Vallimäe. ?See polnud aga selline vihane seisukoht,? põhjendas ta varasemat tülist hoidumist.
  Töötukassa enda analüüsi kohaselt on võimalik töötukassa makset vähendada.
  Töötukassa juhatuse liige Ene Õunmaa ütles, et arvestades kehtivaid seadusi ja laekumist tänaste prognooside kohaselt, koguneb töötukassasse rohkem, kui välja makstakse. Seega on võimalik makset vähendada. ?Iseasi kui palju ja kas nüüd just miinimumi peale,? lausus Õunpuu.
  Kui Töötukassa nõukogu otsustab 22. oktoobril kindlustusmakset vähendada, teeb ta valitsusele vastava ettepaneku. Sel juhul väheneb praegu kokku 1,5protsendiline makse tuleva aasta 1. jaanuaril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Aasia aktsiad langesid koos USA futuuridega
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Tõnu Õnnepalu: meie isiklik elu on üks erakordne asi
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.