• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Minister tahab töötusmakse alandamist edasi lükata

  ?Mina ei näe, et 2005. aastast peaks töötukassa makse muutma,? ütles töötukassa nõukogu esimees, sotsiaalminister Marko Pomerants.
  Töötukassa nõukokku kuuluv rahandusministeeriumi riigikassa osakonna juhataja Ülle Mathiesen lausus, et keeldub oma seisukohta töötuskindlustusmakse osas välja ütlemast enne 22. oktoobrit. Sel päeval tuleb töötukassa nõukogu kokku ja kujundab oma seisukoha järgmise aasta maksete suhtes.
  Seni on tööandjate keskliit ja ametühingute keskliit teatanud, et soovivad töötuskindlustusmakse alandamist. Tööandjate keskliitu esindavad töötukassa nõukogus kaks meest, Tarmo Kriis ja Valdo Kalm.
  Ametiühingute keskliidu juht Harri Taliga teatas üleeile, et peab otstarbekaks alandada töötajatelt kinnipeetava kindlustusmakse määra 0,3 protsendipunkti võrra, mille järel moodustaks töötukassamaks 0,7 protsenti palgast praeguse 1 protsendi asemel. Tööandja maksab kassasse lisaks 0,5 protsenti töötaja palgast.
  Tööandjate keskliidu hinnangul peaks töötukassa nõukogu tegema valitsusele ettepaneku vähendada töötukassa maksu 0,3?0,4 protsendipunkti võrra.
  Töötukassa maksu alandamise poolt on ka Teenistujate Ametiliitude Organisatsiooni (TALO) juht Henn Vallimäe. ?Pakkusime juba aasta tagasi, et maksu tuleks vähendada 20 protsenti, ülejäänud pole seni kaasa tulnud,? rääkis Vallimäe. ?See polnud aga selline vihane seisukoht,? põhjendas ta varasemat tülist hoidumist.
  Töötukassa enda analüüsi kohaselt on võimalik töötukassa makset vähendada.
  Töötukassa juhatuse liige Ene Õunmaa ütles, et arvestades kehtivaid seadusi ja laekumist tänaste prognooside kohaselt, koguneb töötukassasse rohkem, kui välja makstakse. Seega on võimalik makset vähendada. ?Iseasi kui palju ja kas nüüd just miinimumi peale,? lausus Õunpuu.
  Kui Töötukassa nõukogu otsustab 22. oktoobril kindlustusmakset vähendada, teeb ta valitsusele vastava ettepaneku. Sel juhul väheneb praegu kokku 1,5protsendiline makse tuleva aasta 1. jaanuaril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA jaemüük kasvas ootamatult
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Intervjuu Prantsuse kaubandusministriga: Euroopa Liit peab tooma tööstused tagasi koju
Euroopa Liidu liikmesriikide majandused peavad mitte üksnes taastama pandeemia-eelse kasvujõu, vaid väljuma globaalsest viiruskriisist rohelisema ja iseseisvamana. See aga tähendab, et ka kaubandussuhted tuleb kriitilise pilguga üle vaadata.
Euroopa Liidu liikmesriikide majandused peavad mitte üksnes taastama pandeemia-eelse kasvujõu, vaid väljuma globaalsest viiruskriisist rohelisema ja iseseisvamana. See aga tähendab, et ka kaubandussuhted tuleb kriitilise pilguga üle vaadata.