Liis Kängsepp • 14. oktoober 2004 kell 6:46

Parts arutas Tallinna Ülikooli kontseptsiooni

Eile õhtul kohtus peaminister Juhan Parts Tallinna akadeemiliste asutuste juhtidega, pikemalt peatuti Tallinna Ülikooli kontseptsiooni arutamisel.

Kohtumisel arutati Eesti ülikooliruumi lähiaastate arengut ja mööndi vajadust selle korrastuse järele, teatas valitsus.

Tallinna Ülikooliks liituvad kava kohaselt Tallinna Pedagoogikaülikool, Eesti Humanitaarinstituut, Ajaloo Instituut ja Viljandi Kultuuriakadeemia.

Osapooled otsustasid, et esimese sammuna muudetakse ülikooliseadust eesmärgiga muuta Tallinna Pedagoogikaülikooli nimi Tallinna Ülikooliks. See annab osalejate hinnangul ühinemisprotsessile hoogu juurde ning võimaldab asuda järgmiste juriidiliste sammude juurde, mis viivad Tallinna Ülikooli tekkeni. Kohtumisel osalenud haridus- ja teadusminister Toivo Maimets lubas esitada ülikooliseaduse muudatuse valitsusele kolme nädala jooksul.

Kohtumisel osalesid Tõnu Viik ja Rein Raud Eesti Humanitaarinstituudist, Mati Heidmets ja Leif Kalev Tallinna Pedagoogikaülikoolist, Priit Raudkivi Ajaloo Instituudist ning Anzori Barkalaja Viljandi Kultuuriakadeemiast.

Hetkel kuum