EPL: Õhukeste telerite võidukäik seisab veel ees

15. oktoober 2004, 08:02

Kuigi õhukeste telerite hind on sellel aastal tunduvalt odavnenud, pole nende läbimüügi hüppeline kasv veel Eestisse jõudnud.

Ekspertide hinnangul on õhukeste ekraanide revolutsioon aga varsti tulemas, kirjutab Eesti Päevaleht.

Experdi tehnikakaupluse konsultandi Lauri Laaniste sõnul on LCD-telerid käesoleva aasta jooksul odavnenud kuni kolmandiku võrra, ent võidukäiku pole seni siiski veel toimunud. ?LCD ja plasmatelerite läbimüük moodustab praegu vaid mõne protsendi telerite kogumüügist, sest neid saavad lubada vaid jõukad inimesed,? ütles Laaniste.

Õhukesed telerid on endiselt tavateleritest tunduvalt kallimad ? kui enam-vähem korraliku kineskoopteleri saab kätte 10 000 krooniga, siis sama suure õhukese teleri eest tuleb välja käia mitu korda rohkem raha. Kõige enam ostetakse Laaniste sõnul 32- või 37-tolliseid LCD-telereid, mis maksavad praegu umbes 58 000? 80 000 krooni.

Elmaksi Hulgikaubanduse tegevdirektori Ardo Kraavi sõnul on läbimurre varsti siiski tulemas. Kraavi tõi näiteks arvutimonitorid ? sel aastal müüakse Eestis rohkem LCD-monitore kui CRT-monitore. ?Usume, et teleritega toimub sama, kuna hind tuleb kolinal alla,? ennustas Kraav.

Ta ütles, et kui aasta tagasi oli maaletoojale LCD-teleri müük sündmus, siis praegu tellivad poed peaaegu iga päev mõne teleri. Kvartalis müüakse Kraavi andmeil umbes 200 LCD-telerit ja 30-40 plasmatelerit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing