• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Magus kingitus tabab kindlalt kümnesse

  Näiteks Merco Ehituse jõulukingil, kahekordsel valik?okolaadi karbil, ilutsesid Navitrolla maalitud pingviinid ning karbi sees kattis maiustusi läikpaberile trükitud Navitrolla joonistus. Enim kõmu tekitas aga ühe kondoome turustava firma üllatuskingitus ?Hea seksi ?okolaad?, mida jagati ostjatele kauba peale.
  ?See on tõsi, et kui kord on juba eritellimusega katsetatud, tahetakse teist korda jälle,? naerab ASi Kalev eritellimuste müügijuht Sirje Lehtmets. Ta ütleb, et töö eritellimustega on lõbus, põnev ja pakub väljakutseid. ?Ühe väga põneva tellimuse alusel valmistasime martsipanist kirjaümbrikke, mis pakendati hiljem väikesesse oran?i postkasti, ja mõni aasta tagasi tellis üks mereteemaline kõrts Kalevilt täismõõtmetes martsipanist kaptenimütsi,? meenutab ta.
  Eritellimuste müügijuhi hinnangul on magusad firmakingitused päris populaarsed, sest on ääretult tore häid koostööpartnereid millegi erilisega üllatada. ?Kingitus ei peagi alati olema väga suurejooneline, pigem on olulised idee ja teostus,? leiab ta.
  Kalev pakub ettevõtetele mitmeid eritellimustooteid. Levinumad on kliendi disainitud ümbrises erineva suurusega ?okolaaditahvlid, kommikarbid ja ?okolaadimedalid. Populaarsed on firmalogoga paberis karamellid, ?okolaadikommid ja ?okolaadiglasuuriga närimiskommid.
  Väga erilised on martsipanid, millele on käsitsi maalitud näiteks ettevõtte sümboolika. ?Mõned kliendid on Kalevi martsipaninäitust külastades leidnud ekspositsioonist mõne sobiva martsipanifiguuri, millele oleme lisanud soovitud detaili,? toob Lehtmets näite. Kalevil on ka unikaalsed martsipanivormid, mis on üle saja aasta vanad ja millel kujutatud Estonia teatrit või raekoda. Niisugused martsipanid on muidugi kallid. Ühe sellise toote käsitsi maalimine võtab ühel inimesel terve tööpäeva.
  Eritellimuse soovi tekkimisel tuleb aegsasti uurida selle teostamise võimalusi. ?Meie võime küll olla valmis kiirelt reageerima, kuid näiteks trükikoda ei saa soovitud pakendit nii ruttu teha. Martsipanitoodete puhul seab aga valmistamistehnoloogia oma ajapiirid ? väga kiiresti seda maiust valmistada ei ole võimalik,? selgitab eritellimuste müügijuht. Ta lisab, et pakendi kujundust Kalev ei paku ja hea maitse piire ületavaid tellimusi vastu ei võta.
  Väikseim tellimus ?okolaadi puhul on sada 300grammist tahvlit ja karamellide puhul 102 kilo.
  Jõulueelne periood on kommivabrikus teadagi tormiliselt tempokas, mistõttu tuleb töömahukate tellimuste puhul tegevusi aegsasti ette planeerida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.