Ülo Toomsalu • 29. oktoober 2004 kell 6:06

EPL: Lasnamäe tulevasele trammiteele kerkib uus bensiinijaam

Dio Oil ehitab Lasnamäe kanalisse tulevasele trammiteele bensiinijaama.

Bensiinijaam valmib kanali kahe sõidusuuna vahelisele alale, sinna kus kõige varem juba viie aasta pärast sõidab tramm, kirjutab Eesti Päevaleht.

Linnale kuuluva transpordimaa rentis ettevõtte käsutusse kolmeks aastaks Lasnamäe linnaosa vanem Kalev Kallo. Ekspertide hinnangul ei ole mõtet statsionaarset tanklat kolmeks aastaks ehitada, investeering ei tasu mingil juhul nii kiiresti ära. Ometi Dio Oil just sellise tankla Lasnamäe kanalisse ehitab, investeerides selleks kaks miljonit krooni.

Tänavu 26. veebruaril praeguse Dio Oili, endise Flexari ja Kallo vahel sõlmitud rendilepingu järgi saab firma 2007. aasta märtsini rendile asfaltplatsi Laagna teel konteinertankla paigaldamiseks. Firma maksab 35,4-ruutmeetrise platsi eest renti 17 700 krooni kuus. Lepingu järgi on linnaosavalitsusel võimalik 45-päevase etteteatamisega leping lõpetada.

Ekspertide hinnangul kerkib aga Lasnamäe kanalisse statsionaarne tankla, vundamendi ja korraliku infrastruktuuriga, mida ei ehitata vaid kolmeks aastaks.

Rendilepingu alusel andis Tallinna säästva arengu ja planeerimise amet (SAPA) Dio Oilile ehitusloa 13. oktoobril ehk päev enne linnavõimu vahetust.

Tallinna linnavolikogu Res Publica fraktsiooni aseesimehe Toomas Tautsi sõnul kubiseb Kallo allkirjastatud rendileping omavolist. Tautsi sõnul tehakse lepingu suhtes avaldus ka prokuratuurile. ?Mingit bensiinijaama sinna ei tule,? kinnitas ta.

Rendilepingu ja ehitusloa tulemusena tekib tema hinnangul linnal kohustus bensiinijaam Dio Oililt välja osta või siseneda ühe tanklaga kütuseärisse. ?Varsti on linn omadega käpuli ja kohus määrab tankla kasuks hoonestusõiguse,? ütles Tauts.

Hetkel kuum