Ülo Toomsalu • 2. november 2004 kell 5:27

EPL: Kallinenud kütus seiskab lisarahata kiirabibrigaadid

Aasta lõpus ähvardab 10 kuni 18 kiirabibrigaadi ajutine sulgemine, kui riik kiirabile lisaeelarvest taotletud kümmet miljonit lisakrooni ei eralda.

?Me oleme taotluse teinud, kiirabi jaoks küsitud 10 miljonit pole rahandusministeerium aktsepteerinud hoolimata sellest, et kiirabi ei täida rahapuudusel juba praegu mullust palgakokkulepet,? ütles sotsiaalministeeriumi abiminister Külvar Mand.

Nii Tartu kui Tallinna kiirabi juhid kinnitasid, et kuigi nende leping tervishoiuametiga on sõlmitud aasta lõpuni, on selle täitmine ülimalt keeruline ? tulud ei kata kulusid ning vaevu jõutakse praegu palku välja maksta, kirjutab Eesti Päevaleht.

Lisaks pingelisele eelarvele on suurenenud ka kiirabi väljakutsete arv, sest kui muu tervishoiusüsteem ei lase haigekassa kindlustuseta inimesi meditsiinile ligi, siis on kiirabi kutsumine nende ainus seaduslik võimalus arstiabi saada.

?Oleme jäetud riigi poolt sundseisu, arstiabi kättesaadavus on selgelt vähenenud ja seetõttu on kiirabi koormus suurenenud, anname sisuliselt sotsiaalabi,? ütles Tartu kiirabi juht Ago Kõrgvee. ?Selle aasta eelarve on nii napp, et osa autosid võib kallinenud bensiini tõttu seisma jääda.?

Hetkel kuum