ÄP fototoimetus • 2. november 2004 kell 22:00

Kalev võitis riigikohtus vähemusaktsionäri ASi Milestone

AS Milestone esitas 2003. aasta jaanuaris kohtule hagiavalduse ASi Kalev 8. detsembri 2002. aasta üldkoosoleku oma aktsiate omandamist puudutava otsuse kehtetuks tunnistamiseks.

ASi Kalev riigikohtus esindanud vandeadvokaat Leon Glikmani sõnul on Tallinna linnakohtu menetluses veel mitu analoogset Milestone hagi, mis lükati edasi, sest alama astme kohtud soovisid ära oodata riigikohtu kohustusliku seisukoha. ?Juba ringkonnakohus tuvastas, et Milestone väited on nii faktiliselt kui juriidiliselt valed, nüüd kinnitas ka riigikohus, et kogu see kontseptsioon on täiesti väär,? ütles Glikman, kelle sõnul oli Milestone omaniku eesmärk ettevõte üle võtta ja oma juhtorganid paika panna.

Riigikohtu lahendiga said Milestone juhi Priit Kotkase sõnul mõned hagid tõesti raami. ?Kuid lahendati ainult üks asi ja riigikohus ei anna Kruudale õigustust ettevõtte varastamist jätkata,? ütles Kotkas.

Autor: ÄP

Hetkel kuum