• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nafta langus tõstis Aasia börse

  Aasia börsid tõusid, kui nafta hind kukkus ühe kuu madalaimale tasemele, vähendades muret, et kõrge musta kulla hind aeglustab globaalset majanduskasvu.
  ?Nafta hinna kukkumine on hea uudis ja toob kergendust aktsiaturule,? ütles Daiwa Asset Managementi fondihaldur Hideyuki Itoh Bloombergile.
  Jaapani Nikkei 225 indeks kerkis 1,4 protsenti, 10 887,81 punktini. Laiapõhjaline Topixi indeks tõusis 1,3 protsenti. Lõuna-Korea Kospi indeks kosus samuti 1,3 protsendi võrra.
  Langev nafta hind vähendab muret majanduskasvu aeglustumise pärast USAs ja Hiinas, mis on peamine turg Aasia kaupadele. Kuna Jaapan ja Lõuna-Korea impordivad peaaegu kogu nafta, mõjub hinnalangus positiivselt.
  Naftabarreli hind alanes Aasia kauplemises 0,6 protsenti, 49,83 dollarile, see on madalaim hind alates 4. oktoobrist. Esmaspäeval, kui spekuleeriti, et John Kerry võit presidendivalimistel toob kaasa strateegilise reservi kasutamise, kukkus nafta hind 3,2 protsenti.
  Maailma suurima koopiamasinate valmistaja Canoni aktsia hind kerkis 1,8 protsenti, 5240 jeeni tasemele. Investeerimispank Goldman Sachs tõstis firma reitingut ja ootab aktsialt nüüd turutootluse ületamist.
  Lõuna-Korea suurim autotootja Hyundai teatas, et tänu suuremale ekspordile kasvas ettevõtte käive oktoobris 6,8 protsenti. Hyundai aktsia hind kosus 2,4 protsenti.
  Tugevust näitasid ka lennufirmade aktsiad, sest madalam nafta hind vähendab kütusekulu. Singapore Airlinesi aktsia hind kerkis 0,9 protsenti. Tegemist on Aasia kõige kasumlikuma lennufirmaga. Firma kuludest moodustab kütusekulu 23 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Eesti puitmajatootjatele terendab Ukrainas suur tööots
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas kohtusid eile Ukraina Ülemraada liikmete ja Žõtomõri delegatsiooniga, et arutada oblasti ülesehitamist ning seda, kuidas Eesti saaks sellesse panustada, teatas majandusministeerium.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas kohtusid eile Ukraina Ülemraada liikmete ja Žõtomõri delegatsiooniga, et arutada oblasti ülesehitamist ning seda, kuidas Eesti saaks sellesse panustada, teatas majandusministeerium.
Renault' lahkumise järel vuravad Moskva tehasest välja Moskvitšid
Moskva linnapea Sergei Sobjanin teatas, et Venemaa pealinn võtab seal asuva Renault' tehase üle ja see hakkab tootma Moskvitši kaubamärgiga autosid.
Moskva linnapea Sergei Sobjanin teatas, et Venemaa pealinn võtab seal asuva Renault' tehase üle ja see hakkab tootma Moskvitši kaubamärgiga autosid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.