• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nafta langus tõstis Aasia börse

  Aasia börsid tõusid, kui nafta hind kukkus ühe kuu madalaimale tasemele, vähendades muret, et kõrge musta kulla hind aeglustab globaalset majanduskasvu.
  ?Nafta hinna kukkumine on hea uudis ja toob kergendust aktsiaturule,? ütles Daiwa Asset Managementi fondihaldur Hideyuki Itoh Bloombergile.
  Jaapani Nikkei 225 indeks kerkis 1,4 protsenti, 10 887,81 punktini. Laiapõhjaline Topixi indeks tõusis 1,3 protsenti. Lõuna-Korea Kospi indeks kosus samuti 1,3 protsendi võrra.
  Langev nafta hind vähendab muret majanduskasvu aeglustumise pärast USAs ja Hiinas, mis on peamine turg Aasia kaupadele. Kuna Jaapan ja Lõuna-Korea impordivad peaaegu kogu nafta, mõjub hinnalangus positiivselt.
  Naftabarreli hind alanes Aasia kauplemises 0,6 protsenti, 49,83 dollarile, see on madalaim hind alates 4. oktoobrist. Esmaspäeval, kui spekuleeriti, et John Kerry võit presidendivalimistel toob kaasa strateegilise reservi kasutamise, kukkus nafta hind 3,2 protsenti.
  Maailma suurima koopiamasinate valmistaja Canoni aktsia hind kerkis 1,8 protsenti, 5240 jeeni tasemele. Investeerimispank Goldman Sachs tõstis firma reitingut ja ootab aktsialt nüüd turutootluse ületamist.
  Lõuna-Korea suurim autotootja Hyundai teatas, et tänu suuremale ekspordile kasvas ettevõtte käive oktoobris 6,8 protsenti. Hyundai aktsia hind kosus 2,4 protsenti.
  Tugevust näitasid ka lennufirmade aktsiad, sest madalam nafta hind vähendab kütusekulu. Singapore Airlinesi aktsia hind kerkis 0,9 protsenti. Tegemist on Aasia kõige kasumlikuma lennufirmaga. Firma kuludest moodustab kütusekulu 23 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.