• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USAs 7 aasta pikim tõusutrend

  Ühendriikide aktsiaturu suurimate firmade liikumisi kajastav Standard & Poor?s 500 indeks tõusis reedel juba üheksandat päeva järjest, saades hakkama tembuga, mida pole kogetud viimased seitse aastat. Indeks lõpetas nädala 1166,17 punktil ehk kõrgeimal tasemel pärast 2002. aasta märtsi. Oma viimase viie aasta sügavaimast punktist (alates 9. oktoobrist 2002) on indeks kosunud juba 50%.
  Indeksi suurimaks tõusjaks oli Sears, Roebuck & Co aktsia (+23%), sest kinnisvarafirma Vornado Realty Trust omandas 4,3% kaubamajaketist. Investorite mure Searsi väheneva müügi ja turuosa pärast oli nagu võluväel minema pühitud.
  Reedel aitas aktsiaturul tõusta ka kõva oktoobrikuu tööturunäitaja. Möödunud kuul lisandus USAs 337 000 töökohta (analüütikute keskmine prognoos 175 000). Tööjõuministeeriumi andmeil aitasid tugevale numbrile kaasa riiki tabanud orkaanid, mis lõid ehitussektoris juurde uusi töökohti. Töötuse määr langes kuuga 5,4%-lt 5,5%ni. Möödunud nädala algul andis aktsiatele hoogu juurde George W. Bushi tagasivalimine, sest turgudel arvatakse, et presidendi maksukärped aitavad riigi majandusel kosuda.
  Euroopa poole pealt tuleks ära märkida Nokia aktsia hinna tõus 12,50 euroni (1,8%) ehk kõrgeima tasemeni alates aprilli lõpust. Ettevõtte esindajad esinesid neljapäeva õhtul New Yorgis analüütikutele, tõenäoliselt jäid viimased kuulduga rahule. Enne ettekannet tuli Nokia välja ka oma keskpikkade eesmärkidega. Ettevõte plaanib kahe kuni kolme aasta jooksul parandada oma kasumimarginaale ja vähendada teadus- ja arendustöö kulusid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.