ÄP fototoimetus • 10. november 2004 kell 22:00

Hansapanga aktsia sai eile vastandlikke soovitusi

Hollandi panga ING analüütik David Nangle soovitas Hansapanga aktsiat müüa, et võtta välja kasum. Austria panga CA IB pangandussektori analüütik Erda Sait andis aktsiale värskes analüüsis ostu-soovituse.

ING hinnasiht aktsiale on 120,5 krooni (7,7 eurot). CA IB seevastu seadis aktsiale ülikõrge hinnasihi ? 151,62 krooni (9,69). Eile lõpetas aktsia kauplemise Tallinna börsil tasemel 130,81 krooni. Seni on ING analüüsid olnud Hansapanga aktsia suunanäitajad. Ka eile langes väärtpaber ING müügisoovituse peale 1,07 protsenti.

?Tugev kolmanda kvartali tulemus, investoritele tehtud tutvustused Euroopas ja USAs ning Kesk-ja Ida-Euroopa pankade aktsiate hinnaralli on aidanud Hansapanga aktsial tõusta,? kirjutas ING analüütik. ?Aktsia hinnatõus on jõudnud panga arengust ette, mistõttu soovitame võtta kasumit.?

Tänu Hansapanga presentatsioonidele tuntakse nüüd panka laiemalt. Ikka jätkub investoreid (eriti USAs), kes tulevad eduloo peale esmakordselt Hansapanga aktsiat ostma.

CA IB kirjutas, et Balti riikides on Ida- ja Kesk-Euroopa regiooni kõige atraktiivsem pangandusturg. Eesti, Läti ja Leedu pangandussektor pakub kombinatsiooni konservatiivsest eelarvepoliitikast, madalast valitsuse osalusest panga varades ja õigussüsteemist, mis on vastavuses Lääne-Euroopa riikide omaga. CA IB ootab, et Balti turg kasvab pikas perspektiivis muust Kesk- ja Ida-Euroopa regioonist kiiremini. CA IB ootab Hansapanga aastakasumiks 2,79 ja ING 2,83 mld krooni.

Autor: ÄP

Hetkel kuum