Tõnis Arnover • 12. november 2004 kell 8:33

12 aastat Siemensit juhtinud Heinrich von Pierer loovutab koha nooremale

Alates uuest aastast loovutab pikaaegne Siemensi juht Heinrich von Pierer juhtimise kontserni seest pärit Klaus-Christian Kleinfeldile.

Kleinfeld on seni edukalt juhtinud Siemensi tegevust USAs, kirjutab Kauppalehti.

Siemens on von Piereri ajal hoogsalt kasvanud ning olnud järjekindlalt üsna laialdaste tegevusvaldkondadega, ehkki rõhuasetus on elektroonikal. Tänu sellele on näiteks energia- ja meditsiiniseadmete tootmine aidanud edukalt katta ajutisi mobiiltelefoni tootmise kahjumeid.

Von Pierer, kes tennises kõva käsi, on väga aktiivselt sekkunud ka Saksa ühiskondlikku ellu. Ta on nõudnud tööturu liberaliseerimist ja tööaja pikendamist ning arvustanud valitsust energiapoliitika puudumise pärast, kuna valitsus ei ole pakkunud välja tuumaenergiast loobumise alternatiivi. Arvatakse, et uus peadirektor jätkab tema kurssi.

Hetkel kuum