EPL: Ülikoolidel õnnestus leida ühishoone ostja

16. november 2004, 08:04

Ülemöödunud nädala reedel lõppes Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) ja Tallinna pedagoogikaülikooli (TPÜ) kesklinnas asuva hoone enampakkumine.

74 miljoni kroonise alghinnaga müügis olnud maja ostuks tuli kolm pakkumist, millest suurima ? 90,5 miljonit krooni ? tegi AS Leonarda Invest, kirjutab Eesti Päevaleht.

Pakkumise esitasid veel AS Meriton Hotels ja Susi AS. Nende pakkumiste suurust ei soostunud ülikoolid avaldama, kuid TTÜ kinnisvaraarenduse peaspetsialisti Rein Järva sõnul olid need umbes 10 miljonit krooni odavamad kui võitjal.

Juunis toimunud esimene enampakkumine Tallinnas Estonia puiesteel asuva hoone müügiks ei õnnestunud, sest 85 miljoni kroonise alghinna juures ei laekunud ühtki ostusoovi.

Enampakkumise võitnud Leonarda Invest pole veel otsustanud, mida ostetud hoonega teha. ?Praeguse seisuga võin öelda, et tuleb üks ilus ja viimistletud maja kesklinnas,? ütles ettevõtte esindaja, vandeadvokaat Madis Kiisa. ?Kindel on see, et me ei ostnud seda edasimüügi ajendil,? märkis ta.

Kiisa rõhutas, et Estonia puiesteel asuv maja antakse ostja valdusse alles aasta pärast, sest praegu tegutsevad seal veel TTÜ ja TPÜ instituudid.

Leonarda Invest müüs hiljaaegu maha Raplas asuva piimatööstuse Estmilk Production ja piimatootmisettevõtte Agro Piim. Leonarda Investi senine tütarfirma Estmilk Production OÜ opereerib piimatööstusettevõtet Rapla Dairy. Leonarda Investi osaluse Estmilk Productionis ostab Vene firma AO Nutritek. ?Sealt meil raha majaostuks tõepoolest vabanes,? ütles Kiisa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing