PM: Paberkaardid jäävad ID-piletist kallimaks

16. november 2004, 08:05

Kuigi Tallinn kavatseb uuest aastat kaotada eri piletihinnad elukoha alusel, jäävad paberist sõidukaardid kallimaks kui ID-kaardil põhinevad piletid.

Kui praegu maksab ID-kaardi põhine 30 päeva kaart pealinlastele ja harjumaalastele 200 krooni ning teistele inimestele 350 krooni, siis uus hind on homsele linnavalitsuse istungile jõudva eelnõu kohaselt kõigile 220 krooni. Paberist kuukaardid maksavad praegu 350 krooni ning uuest aastast langeb nende hind 320 kroonile, kirjutab Postimees.

Märtsis Keskerakonna eestvedamisel kasutusse võetud ID-piletite ehk ID-kaardil põhinevate perioodikaartide eesmärgiks oli kehtestada pealinlastele soodushind ning kuna paberkaardi omaniku elukohta ei saa kontrolör kindlaks teha, tõsteti nende hinda pea kaks korda.

Tallinnaga umbes sama kallite sõidukaartidega Tartus pole linnavõim oma elanikele soodustusi tegema hakanud ning ka paberist kaartide ja ID-piletite hinnad on võrdsed.

«Kindlasti ostaksin paberkaardi, kui see oleks sama hinnaga kui ID-pilet,» ütles Postimehele eile Tallinna Kaubamaja juures trolli oodanud Adik Levin (64). «Paberkaart oleks palju mugavam.»

Omaaegne tuntud lastearst ja praegu firmajuhina töötav mees märkis, et unustab pidevalt ära, millal ID-pileti ostis, ning kannab seetõttu kaasas ostukviitungit.

Tallinna abilinnapea Kaupo Reede sõnul jätab linnavõim paberkaardid kallimaks, et inimesed võimalikult palju ID-pileteid kasutaks. «Kui me tahame oma transporti planeerida, siis peame teada saama, kes linnas sõidavad, ning ID-pilet seda võimaldab,» lausus ta.

Tartu abilinnapea Hannes Astok märkis, et Tartu pole kaalunud paberkaartide kallimaks tegemist võrreldes ID-piletitega. Kui Tallinnas sõidab lõviosa inimesi just ID-piletiga, siis Tartus on neid vaid kümnendik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing