21. november 2004 kell 22:00

Renditööline sobib ajutist vajadust rahuldama

Osalt võib selle nähtuse taga peituda tööandjate soov värvata tööjõudu senisest paindlikumalt.

Töö- või tootmismahtude ajutisel või hooajalisel suurenemisel kasvab nõudlus ka tööliste järele, kuid hooaja lõppedes ei pruugi ettevõttes kõigile töölistele tööd jätkuda.

Siinkohal tasub kaaluda koostööd renditööjõufirmaga. Töölise rentimisega ei kaasne üldjuhul vajadust läbi viia personaliotsingut. Ka vähendab teenuse sisseostmine töökoormust nii personaliosakonnas kui ka raamatupidamises, mistõttu on võimalik oma aega paremini planeerida ning keskenduda põhitegevustele.

Töölisi rentiv ettevõte teatab rendifirmale kokku lepitud aja jooksul töömahtude vähenemisest ja rendifirma omakorda alustab nii-öelda tööliste tagasivõtmist. Protsessi käigus paigutab rendifirma töölised ümber lisatööjõudu vajavatesse ettevõtetesse.

Töölise värbamine tasub ette võtta, kui see on sajaprotsendiliselt põhjendatud. Kui on kindel, et vajadus töölise järele on pikaajaline, tasub ühendust võtta oma värbamiskonsultandiga, kes vajadusel korraldab kogu valikuprotsessi algusest lõpuni.

Kombineeritud lahendus on töötaja rentimine ja hilisem ülevõtmine rentiva ettevõtte poolt. Lahendus võimaldab lisaks teadmistele ja oskustele testida sobivaimaks osutunud kandidaadi isiksuseomadusi ja väärtushinnanguid pikema perioodi jookusul enne tööle vormistamist.

Autor: Sten Hiis

Hetkel kuum