• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Esimesed mobiiliviirused on alustanud pealetungi

  Augusti keskpaiku levis teade Mosquito-nimelisest troojalasest, mis saatis omaniku teadmata telefonilt välja SMSe. See oli küll seotud ainult ühe mänguga (Mosquitos) ja levis vaid juhul, kui telefoniomanik seda mängu ilma tootjale raha maksmata kasutas, nii et mine neid telgitaguseid tea.
  Mõlemad suvised telefoniviiruste juhtumid olid seotud Symbiani tarkvara kasutavate telefonidega ning Nokia, mis sellest puudutatud ei olnud, vaatas asja rõõmsalt pealt. Nüüd on löögi all aga nimelt Nokia toode, täpsemalt mudel 7610. Seda telefoni sihikule võtvat viirust on hakatud kutsuma SKULLS (ehk ?kolbad?), kuna selle poolt nakatatud telefoni ekraanil kuvatakse surnupealuid. Kes on see koodikräkkija pseudonüümiga Tee-222, kes väidetakse olevat viiruse taga, selles asjas võib ehk aeg arutust tuua, kuid telefoni rikkiminekut see teadmine vaevalt heastab.
  Nokia mudeli 7610 omanikud, kui nad peaksid kusagilt alla laadima ning käivitama faili nimega 7610.extended. theme.manager.zip, lukustavad selle tegevusega kõik oma telefoni lisafunktsioonid peale tavalise helistamise, pealekauba täidab viirus telefoni ekraani mereröövlite sümboolikaga. Õnneks ei levi viirus ühest telefonist teise, nii et nakatumisoht sõltub ainult omaniku agarusest tundmatute failide katsetamisel.
  Niisiis, ettevaatust tundmatute netist leitud failidega. Neid ei tohi ka telefonis uisapäisa käivitada!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.