Keskerakond: riik peab tervisele kulutama ligi kolmandiku võrra rohkem

07. detsember 2004, 12:47

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni sõnul tuleb suurendada kulutusi tervishoiule seniselt 4,8 protsendilt 7 protsendile sisemajanduse kogutoodangust.

Samuti peab riik osalema tervishoiu rahastamises, teatas Keskerakond.

Riigieelarvest tuleks leida raha meditsiiniasutuste kapitalikuludeks, et tagada raviteenuse kvaliteet ja kättesaadavus. ?Eesti on Euroopas ainuke riik, kus riigieelarvest ei eraldata raha meditsiinile,? kommenteeris keskerakonna fraktsiooni liige Marika Tuus.

Tuusi sõnul oleks haigekassa reservi kasutamine ajutine lahendus, mis sarnaneb tulekahju kustutamisega. Samuti tuleb taunida tulumaksu langetamise kava olukorras, kus riigil napib raha raviteenuse osutamiseks. ?Maksude langetamine tähendab alati järk-järgulist üleminekut tasulisele meditsiinile,? lisas Tuus.

Keskerakonna fraktsioon tuletab valitsusliidule meelde kohustust täita koalitsioonilepet, mis lubab muu hulgas ka ravijärjekordade lühendamist, kapitalikulude katmist riigieelarvest, arstide ja õdede palga eest seismist ning 0-käibemaksu kehtestamist raviteenustele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing