Citymarketi käive kasvas aastaga hüppeliselt

ÄP 14. detsember 2004, 00:00

Citymarketi novembrikuine käive jäi oktoobrile 25 miljoni krooni võrra alla, olles 153,4 miljonit krooni. 11 kuuga tegi poekett käivet 1,6 miljardit krooni, mis oli 72,8 protsenti enam kui mullu samal perioodil ? samas lisandus eelmise aasta sügisel juurde kaks Citymarketit.

Kesko kontserni kuuluvate Säästumarketi ja Citymarketi kettide 11 kuu brutokäive oli kokku 3,87 miljardit krooni.

Kesko grupp teatas eile börsile, et Säästumarketi 11 kuu brutokäive oli esialgseil andmeil 2,27 miljardit krooni, kasvades ligi kümnendiku võrreldes sama perioodiga mullu. Novembris oli Säästumarketi käive 209,7 miljonit krooni ehk ligi 6 miljonit krooni enam kui oktoobris.

Kui Kesko toidukaupluste käive väljaspool Soomet ehk siis Eestis ja Lätis kasvas 11 kuu lõikes 36 protsenti, siis Soomes langes kaupluste läbimüük sel perioodil ühe protsendi võrra.

Kesko K-rauta keti brutokäive Eestis oli eelmisel kuul 75,1 miljonit krooni ning 11 kuu käive kokku ulatus 857,6 miljoni kroonini.

Kesko Agro Eesti käive oli novembris 79,8 miljonit krooni, mis on ligi 80 protsenti parem eelmise aasta samast näitajast. 11 kuu käive kokku oli 857,6 miljonit krooni, mis ületab ligi 28 protsendi võrra mullust vastavat näitajat.

Kesko opereerib Eestis kuue Citymarketi ja 45 Säästumarketiga. Ehitus- ja kodukaubaketil K-rautakesko on Eestis neli poodi ning põllumajandusmasinaid ja -tarvikuid müüval Kesko Agrol kolm müügiesindust.

Kesko teatas hiljuti, et ostab ära mööblipoode haldava Indoor Groupi. Indoor Groupil on Eestis avatud kolm Sotkat ja üks Asko kauplus. Soome konkurentsiamet kiitis tehingu heaks, Eesti konkurentsiamet pole veel menetlust lõpetanud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing