Andris Feldmanis • 14. detsember 2004 kell 11:23

Pärnu linn tahab riigilt 30 miljonit krooni Pärnu lennuvälja investeeringuteks

Eile allkirjastasid Pärnu linna, Pärnu maavalitsuse, linna puhke- ja majutusettevõtete esindajad ühispöördumise majandus- ja kommunikatsiooniministrile.

Pöördumises nõutakse riigilt vähemalt 30 miljonit krooni investeeringuteks Pärnu Lennuväljale, et tagada selle edasine areng.

Pärnu linnapea Väino Hallikmägi initsiatiivil toimunud kohtumisel tõstatasid linna ettevõtjad, linna- ja maavalitsuse esindajad Eesti regionaallennujaamade kui riigi jaoks olulise ressursi tuleviku küsimuse ning leidsid, et riigipoolne vähene investeeringumaht seab ohtu Pärnu lennujaama edasise püsimise.

Nii sellel kui eelmisel aastal andis riik Pärnu lennuraja korrashoiuks 2,65 miljonit krooni jooksvateks kuludeks. Investeeringurahasid lennujaam tänavu saanud ei ole. Järgmisel aastal on Pärnu Lennujaamale ette nähtud 0,9 miljonit krooni julgestus-, ohutus- ja navigatsioonitehnika soetamiseks. Tegelik minimaalne investeeringuvajadus oleks aga 30 miljonit krooni.

Ühispöördumisega on võimalik tutvuda aadressil <#http://www.parnu.ee/index.php?id=794=http://www.parnu.ee/index.php?id=794>.

Hetkel kuum