Briti ettevõtted lõpetavad noteerimise USA aktsiaturgudel

23. detsember 2004, 14:22

Sel nädalal on juba kaks Suurbritannia kompaniid teatanud aktsiatega noteerimise loobumisest USA aktsiaturgudel, kirjutab Financial Times.

Kolmapäeval teatas aktsiate noteerimise lõpetamisest Nasdaqil ja Ameerika hoiutähtedega (ADR) kauplemise lõpetamisest kirjastusgrupp United Business Media, kelle tuludest tuleb kaks kolmandikku USAst.

Mõni päev varem teatas USA aktsiaturgudelt äratulemisest briti suurim kommertstelevisioonikompanii ITV, kes soovib USA väikeaktsionäridelt välja osta nende osaluse, vähendamaks USA väärtpaberituru järelvalveorganile ja muudele riigiorganitele esitatavate raportite ja dokumentidele tehtavaid kulutusi. Kompanii sõnul kulub neil selleks kahe järgneva aasta jooksul üle 13 miljoni dollari (150 miljonit krooni).

Ajalehe sõnul on kulude kokkuhoiuks USA börsidelt äratulekust teatanud terve rida Euroopa ettevõtteid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing