Valitsus kehtestas elektroonikaromude kogumise korra

23. detsember 2004, 11:32

Valitsus kehtestas elektri- ja elektroonikaseadmete märgistamise viisi ja korra ning elektroonikaromude kogumise korra.

Valitsuse määruse kohaselt peab tootja kandma turustatavate elektri- ja elektroonikaseadmete märgistusele tootjat identifitseerivad andmed ja elektri- ja elektroonikaseadmete lahuskogumist märgistava tähise ? ratastega prügikonteineri kujutise, millele on rist peale tõmmatud.

Alates 13. augustist 2005 on kodumajapidamise elektri- ja elektroonikaseadmete turustaja kohustatud jäätmevaldajalt tasuta tagasi võtma arvulises vastavuses turustatava seadmega sama liiki ja sama otstarvet täitvast seadmest tekkinud elektroonikaromu. Kui turustajast 10 km raadiuse ulatuses ei ole elektroonikaromude kogumiskohta, peab turustaja tasuta tagasi võtma rohkem kui arvulise vastavuse alusel turustatava seadmega sama liiki ja sama otstarvet täitvast seadmest tekkinud elektroonikaromu. Tootja on kohustatud elektri- ja elektroonikaseadmete turustajalt elektroonikaromud tasuta vastu võtma.

Määruse kehtestamisega pannakse alus elektri- ja elektroonikaseadmete kui ühe probleemtoote liigi jäätmehooldusele. Määruse rakendamisega on võimalik vähendada elektroonikaromudest tulenevat negatiivset keskkonnamõju miinimumini. Seletuskirja kohaselt võimaldavad määrusest tulenevad nõuded elektroonikaromude lahuskogumisele ja taaskasutamisele moodustada selles sektoris täiendavaid töökohti, sest tegemist on põhiliselt käsitsitööga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing