2004 ? tugeva börsitõusu aasta Ida-Euroopas

27. detsember 2004, 10:26

Lõppeva aasta suurima tõusu on teinud Ida-Euroopa börsid, ent jõudsa kasvuga on olnud ka Põhjala aktsiaindeksid, erandiks vaid Soome.

Uutest Euroopa Liidu riikidest on näiteks Poola Varssavi börsi indeks Wig aasta algusest tõusnud 26%, T?ehhi Praha börsi PX 50 indeks on kerkinud 54% ning sama palju on tõusnud Ungari börsi indeks. Väljaspool ELi on järsult kerkinud Ukraina börs ? üle 250% ning Rumeenia börsi väärtus on aastaga kahekordistunud, kirjutab Dagens Industri aasta börsiülevaates. Venemaa RTS indeks on aasta algusest kerkinud vaid 5%.

Põhjala börsidest on enim tõusnud Islandi börsi indeks, 53%. Laevandus- ja naftasektori buum on Norra Oslo börsi indeksit kergitanud 39%. Kopenhaageni börsi indeks on tõusnud 21% ning Stockholmi börs 17%. Helsingi Hex indeks on kerkinud vaid 4%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing