Peeter Teder • 15. märts 2005 kell 8:30

OECD peaökonomist: euro kallinemine nõrgendaks Euroopa eksporti ja majanduskasvu

Euro edasine kallinemine nõrgendaks Euroopa eksporti ja majanduskasvu, ütles OECD peaökonomist Jean-Philippe Cotis.

'Igasugune tugev tõus praegustelt tasemetelt oleks halb,' vahendas Bloomberg Cotis sõnu. 'Olukord euro-tsooni sisenõudlusega on liiga õrn, et saada hakkama valuuta tugevnemisega, mida majanduslikud põhinäitajad ei toeta.'

Euro tõusis eile 1,3462 dollarini, mis on kõrgeim tase alates 4. jaanuarist ja lähedal 30. detsembril saavutatud 1,3666 dollari tasemele.

Cotis keeldus ütlemast, kas OECD vähendab oma 1,9 protsendi suurust käesoleva aasta majanduskasvu ennustust euro-tsoonile. Euroopa Keskpank langetas oma ennustust 3. märtsil 1,9 protsendilt 1,6 protsendile.

Hetkel kuum