Ülo Toomsalu • 20. mai 2005 kell 5:31

EPL: Telefoninumbri liigutajate arv kasvab

Numbriliikuvuse rakendumisest, kui teise võrguoperaatori juurde kolis ligi 5600 inimest, on numbriliigutajate arv peaaegu iga kuu 1000 võrra kasvanud.

Sideameti klienditeeninduse osakonna juhataja Marge Enslingi sõnul pole numbriliikuvus erilisi probleeme kaasa toonud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Varem on hinnatud, et aasta lõpuks vahetab ligi viiendik mobiilikasutajatest ehk 200 000 inimest operaatorit. ?Aasta lõpu seisu on raske hinnata, seda enam et riigiasutused hakkavad riigihangetega teenuse osutajat valima. Aasta alguse kohta tuleb tõdeda, et vahetajad olid peamiselt eraisikud,? ütles ta.

Enslingi sõnul on tähelepanuväärne suur numbriteisalduse taotluste tagasilükkamiste arv. Iga kuu on 1000?1500 taotlust tagasi lükatud. ?Numbrivahetajad pole siin korrektselt tegutsenud. Nad on eelmise lepingu lõpetamata jätnud või esitanud valeandmeid,? ütles ta.

Kes operaatoritest on enim kliente juurde võitnud, ei ole võimalik jooksvalt öelda. Jooksvaid andmeid avalikustas sideamet vaid numbriliikuvuse esimesel nädalal, ent see lõpetati väidetavalt Tele2 initsiatiivil ära.

Tele2 nimelt oli esimese numbriliikuvuse nädala statistiliselt suurim klientide kaotaja. Firma kommunikatsioonijuhi Kersti Gorstovi sõnul on Tele2 aga juba kümnendat kuud järjest rohkem kliente juurde võitnud kui kaotanud. ?Oleme tulnud võitjana välja numbriliikuvusega kaasnenud hinnalahingutest,? ütles ta. Just Tele2 ja Elisa säästupakett TeleYks on turul väga jõuliselt omavahel hinnaga konkureerinud.

Elisa numbriliikuvus näitas esimestel kuudel, et lahkuvate ja juurde tulnud klientide arv oli enam-vähem tasakaalus.

Hetkel kuum